HU| EN

AZ ANTENNA HUNGÁRIÁNÁL KÉSZÍTHETNEK MŰSOROKAT AZ EGRI HALLGATÓK

GYAKORLATKÖZPONTÚ A MOZGÓKÉPES KÉPZÉS AZ ESZTERHÁZYN

2023. március 22-én megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemw(EKKE) Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete és az Antenna Hungária Zrt., melynek köszönhetően az egyetem hallgatói a vállalatnál vehetnek részt gyakorlati képzéseken.

A szakmai együttműködés az egyetem Mozgóképkultúra és Médiaismeret BA-, Kommunikáció és Médiatudomány BA- és Televíziós Műsorkészítő FOSz karának képzéseit érinti és kiváló lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy megismerkedhessenek a média működésével és a televíziózás fortélyaival.

Az EKKE mozgóképes diákjai az együttműködésének köszönhetően elsajátítják a streaming, a műsorkészítés és médiatartalom előállítás folyamatát, közelről láthatják a közvetítések felépítését, végig kísérhetik a sportközvetítések mögött meghúzódó munkafolyamatokat és az élő interjúk adásba szerkesztését.

Az egyetem és az Antenna Hungária televíziós területen duális képzés indítását is tervezi. Az EKKE számára különösen fontos, hogy az együttműködés elősegíti a tehetséges, egri végzős hallgatók elhelyezkedését is.

Az Eszterházy hallgatói a műhelymunkák során bepillanthatnak a televíziós kameramanok munkájába, dolgozhatnak közvetítőkamionon, megtanulhatják a közvetítések fajtáit és részt vehetnek a vállalati workshopon. A jövő szakemberei megismerhetik a professzionális, alternatív közvetítési eszközök használatát, a RECnGO startup működését, a mobil- és smart TV alkalmazásokat kínáló OTT (over-the-top) platformok világát, szerkesztését, a tartalom-menedzselés fortélyait és tesztelhetik az alkalmazások által nyújtott megoldásokat.

„Az Antenna Hungária Zrt. Magyarország legjelentősebb műsorszórást, műsorgyártást, infrastruktúrát kezelő vállalata, ezért nagy örömmel veszünk részt a jövő televíziós szakemberek képzésében.” - emelte ki Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária operatív vezérigazgató-helyettese. „Az együttműködés egyik célja, hogy az Eszterházy Egyetemen zajló magas minőségű elméleti képzést, az Antenna Hungária egyedülálló gyakorlati képzésével egészítsük ki.”

„Az egyetem számára nagyon fontos, hogy az intézményből olyan fiatalok kerüljenek a munkaerőpiacra, akik már járatosak a különböző munkafolyamatokban, rendelkeznek a legmodernebb technológiák ismeretével. Mint elhangzott, az EKKE és jogelőd intézményei idén 20 éve működtetik a Líceum Televíziót, amely a gyakorlati oktatás terepe Egerben. Kulcsfontosságú, hogy a hallgatók az Antenna Hungáriának köszönhetően hiteles, a szakma csúcsát jelentő vállalatnál szerezhetnek gyakorlati ismereteket.” – mondta el Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Az Antenna Hungária az együttműködés során alkalmat biztosít a hallgatók számára szakmai kirándulások és ismereteket elmélyítő programokon való részvételre, segíti a gyakorlati diplomamunkák elkészítését, és televíziós évközi gyakorlatokkal támogatja az EKKE hallgatóinak fejlődését. A vállalat alkalmassági tesztek alapján néhány hallgatónak kiemelt gyakorlati pozíciót biztosít a műsorgyártási tevékenységben. A megállapodás szerint az Antenna Hungária Zrt. a gyakorlati képzéseket megelőzően szakmai bemutató programot is szervez hallgatóinak, amely március 29-től indul az egri egyetemen.

 

Bővebb információk:

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem:

             Pócsik Attila, sajtóreferens
             Telefon: +36302024733

             Zentai László, kommunikációs referens
             Telefon: +36202277551

Antenna Hungária Zrt.:

             György Dávid, sajtókapcsolati munkatárs
             Telefon: +36306650811

További híreink