HU| EN

Műhold

Társaságunk analóg és digitális műholdas műsorszórás területén több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a műsorszolgáltatók számára nyújtott műholdas feladó szolgáltatások tekintetében. 

digitális műholdas szolgáltatás keretén belül társaságunk jelenleg az AMOS-3 műholdon biztosít MPEG-2 szabványú digitális műholdas szolgáltatásokat. Az AMOS platformon kialakított digitális programcsomagban a Hír TV  és a Spacecom (Da Vinci Learning programjának) műsorjele Conax titkosítással kerül feladásra. Az HBO számára 2008-tól 2015. májusig vészhelyzeti tartalék műholdas feladó szolgáltatást nyújtottunk, 2015. január 1. óta pedig a TV2 Csoport számára biztosítunk műholdas sugárzását Conax-titkosítással.

Az 1993 óta tartó szolgáltatások keretein belül Társaságunk immár több mint 40 műholdas tv-csatornát szolgált ki.

Műszaki hátterünkről és műholdas szolgáltatásaink történetéről bővebb információt az alábbi menüpontokban talál. Forduljon hozzánk bizalommal!

Az első megvalósított beruházás óta - folyamatosan figyelemmel követve a technológiai változásokat - szolgálja ki az Antenna Hungária ügyfeleit analóg, majd digitális, tetszőleges módon választható MPEG-2, MPEG-4 kódolást felhasználva, Nagravision, Cryptoworks és Conax titkosításokban szerzett tapasztalatokkal, a tartalékolási szintek ügyfél általi megválasztását támogatva, 24-órás supporttal biztosított, nemzetközileg elismert hardware és software gyártók által gyártott eszközökön.
Az AH a multiplex jelcsomagot jelenleg ASI jelet fogadó DVB-S (vagy további beruházással DVB-S2) QPSK modulátorok segítségével modulálja (EN 300 421), majd frekvenciatranszponálás és mikrohullámú erősítés után juttatja el a feladó antenna bemenetére.

A műholdas feladó lánc 1+1 automatikus tartalékolású, nagy megbízhatóságú rendszer. A professzionális, szabványosított eszközökből felépített korszerű feladó lánc a magas műszaki minőségi követelményeknek teljes mértékben megfelel.

A feladóállomás automatikus követőrendszerrel ellátott, motoros vezérlésű antennái alkalmasak az égbolt 4 fok nyugati pozícióján lévő AMOS, illetve a 13 fok keleti pozíción lévő HOT BIRD műholdak számára a kívánt multiplexet továbbítani, azonban további beruházásokkal az égbolt 4 fok nyugati pozíciójától a 30 fok keleti pozícióig bármely geostacionárius pályán mozgó műsorszóró műhold megcélozható.

A feladóállomás monitoring rendszerekkel van ellátva, mely teljes körű jelmonitorozást tesz lehetővé a beérkező jelfolyamtól kezdve, az egyes berendezések kimenetén át, egészen a kisugárzott, majd ellenőrzés céljából visszavett jelekig.

Az Antenna Hungária Zrt. műholdas feladóállomása 24 órás felügyelettel és helyi szerviz tevékenységgel támogatott, kiváló szakemberek látják el a feladatokat, kiemelkedő műszerezettséggel, ezáltal az Antenna Hungária Zrt. szolgáltatásai nagy megbízhatóságúak, magas minőségi színvonalúak.

Társaságunk az analóg műholdas szolgáltatás keretében a Duna Televízió műsorát 1993-tól kezdődően az Eutelsat II F3 műholdon, 1998-tól kezdődően 2003. decemberig az Eutelsat Hot Bird 4 műholdon, 2010. március 31-ig pedig az Eutelsat Hot Bird 6 műholdról sugározta. Az m2 műsort 1997-től 2006 októberéig az Eutelsat Hot Bird 3, 2006 októberétől 2009. október 3-ig az Eutelsat Hot Bird 8 műholdon sugározta.

2010. március 31-ig a Duna TV műsora digitálisan is kisugárzásra került a Eutelsat Hot Bird 8 műholdon. A szintén digitális Duna II Autonómia műsor sugárzása pedig az analóg Duna TV csatorna mellett simulcast üzemben történt az Eutelsat Hot Bird 6 műholdon. Az m2 műsor digitálisan az analóg m2 csatorna mellett simulcast üzemmódban került kisugárzásra 2009. október 3-ig.

Az 1998-ban az Eutelsattal közös vállalkozásban kialakított Eutelsat Digitális Platform (EDP) keretében 2010. május 1-ig a következő műsorokat sugározta társaságunk a külföldi felhasználók számára: a Tunis 7 tunéziai állami televízió műsorát és egy olasz felhasználóknak szánt 6 TV és 2 rádió csatornás programcsomagot. Ezen kívül a következő rádióműsorok sugárzását is biztosítottuk: MR1-Kossuth, MR2-Petőfi, MR4, MR5, Radio Tunisia. Az Eutelsattal kialakított konstrukció keretében az AH feladó szolgáltatást nyújtott az Eutelsat SA számára.