HU| EN

Az Antenna Hungáriáról

Loading the player...

2000
A kódolatlan AM-Mikró szolgáltatás helyett elindul a kódolt AntennaMikro műsorelosztó szolgáltatás. A földfelszíni televíziós hálózatokon megtörténik a NICAM-rendszerű sztereó hangtovábbításra való átállás.A másodikként üzembe helyezett VSAT rendszer továbbfejlesztett, új generációs változatának (TDM+IP rendszer) installálása.

2000-01
A privatizációs tranzakció során az ÁPV Rt. fő célja az 50%+1 szavazat megtartása mellett történő értékesítés volt. Az ügylet első lépcsőjeként tőzsdei aukció keretében került értékesítésre egy részvénycsomag. A privatizáció második fázisát, amelyben tőkeemeléssel egybekötött hazai és nemzetközi részvénykibocsátást terveztek, a kedvezőtlen nemzetközi tőkepiaci körülmények miatt el kellett halasztani. Az ÁPV Rt. zártkörű értékesítés keretében 2001 januárjában értékesített részvényeket, míg a dolgozói részvényértékesítés során a társaság munkavállalói jegyezhettek a papírokból.

2001
A bővülő távközlési szolgáltatások alapjának biztosítására az AH-csoport nevében az AnTetra Kft. indult a 3,5 GHz-es frekvenciasáv árverésén, melynek során a legjobb minőségű frekvenciablokk 15 évre szóló használati jogát nyerte el a társaság. A Magyar Postával kötött opciós szerződés értelmében lehetőség nyílt a Vodafone-részesedés növelésére, az AH 30%-ra növelte a részesdését a társaságban.

A társaság megszerezi az ISO 9001:2000 minősítést a teljes műsorszórási és távközlési tevékenységére, valamint elnyeri a minősített NATO-beszállítói címet is.

2002
Az Országos Mikrohullámú Központból megkezdődik a 100 MHz-es Kossuth műsor sugárzása a 10 kW-os félvezetős Harris adóberendezéssel.

A HUNSAT részvénytársasággá alakul. Az AH megvásárolta a társtulajdonos Vivendi Telecom Eurotel-részesedését.

2003
2003. október 1-jétől az Antenna Távközlési Rt.-be került kiszervezésre a távközlési tevékenység. Az AH értékesíti AnteCom részesedését.

Megkezdődik a 100 MHz-es sávú Kossuth adóhálózat országos kiépítése.

2004
Az Európai Uniós csatlakozással az AH minden tevékenysége liberalizálttá vált. Bár az érvényben lévő rendelkezések szerint a műsorszórási szolgáltatás továbbra is a hatósági – maximált – áras körbe tartozott, az AH monopóliuma ezen a területen megszűnt.

Budapest és Kabhegy telephelyekről elindul a digitális földfelszíni (DVB-T) üzemszerű sugárzás a három közszolgálati televízió, az mtv, m2 és a Duna Tv műsoraival.

Szolnokon megkezdődött a Katolikus Rádió műsorának sugárzása a régi 135 kW-os BHG adóval. A KH telephelyek rekonstrukciójának keretében korszerű TRAM adók kerülnek üzembe helyezésre Szombathelyen és Miskolcon.

A negyedik, függetlenül működő, szélessávú műholdas adatátviteli szolgáltatást biztosító szélessávú VSAT rendszer üzembe helyezése.

2004-05
2004 szeptemberében megszületett a megállapodás, melynek értelmében a Társaság Vodafone Magyarország Rt.-ben meglévő részesedése a Vodafone International részére kerül értékesítésre 19,4 milliárd forintért, a tranzakció zárására 2005 januárjában került sor.

Kormánydöntés az AH privatizációjáról, ennek alapján az ÁPV Rt. felhatalmazást kapott arra, hogy a Társaság 75%+1 szavazatot biztosító részvénycsomagját nyílt pályázaton értékesítse. Az ÁPV Zrt. 2005 tavaszán kiírta a privatizációs pályázatot. A legmagasabb vételárat kínáló Swisscom Broadcast AG lett az Antenna Hungária 75%-os tulajdonosa. Az ügylet versenyhivatali jóváhagyása után a Swisscom Broadcast AG nyilvános vételi ajánlatot tett az összes AH-részvényre. Ezt követően a svájci társaság élt vételi jogával, ezáltal az Antenna Hungária 100%-os tulajdonosává vált. A Swisscom kivezette az Antenna Hungária részvényeket a Budapesti Értéktőzsdéről, valamint 2006 folyamán a társaság működését zártkörűvé alakította.

2005
Elindul a digitális Antenna Digital mikrohullámú lakossági szolgáltatás, amely a Budapest és környékén elérhető analóg AntennaMikro helyébe lép.

A Katolikus Rádió műsorának sugárzását korszerű TRAM adókkal megkezdtük Lakihegyen (14,5 kW), Siófokon (150 kW) és Szolnokon (135 kW). Még ebben az évben Nyíregyházán üzembe helyezésre került az új 25 kW-os és Mosonmagyaróváron az új 5 kW-os TRAM adó.

2006
Lakihegyről megkezdődik a hosszúhullámú adatsugárzás az új 100 kW-os TRAM adóval.

2007
A francia TDF S.A. megállapodott a svájci Swisscom-mal az Antenna Hungária 100%-ának 80,7 milliárd forintért történő megvásárlásáról. A versenyhivatali jóváhagyást követően 2007 júliusában megtörtént a tranzakció zárása.

Mobiltelevíziós kísérlet indul a T-Mobile bevonásával. A DVB-H kísérletekhez későbbiekben a Vodafone Magyarország is csatlakozik.

A 100 MHz-es sávú Kossuth adóhálózat kiépítése befejeződött. Az adóhálózat 47 telephelyen, részben Harris, részben Broadcast Electronics gyártmányú, teljesen félvezetős adókból lett kialakítva. Ezzel egyidejűleg a 70 MHz-es Kossuth adóhálózat leállításra került. Lakihegyen (20 kW), Szolnokon (100 kW), Marcaliban (300 kW) és Kozármislényben (20 kW) új TRAM adókkal kezdtük meg az MR4 műsor sugárzását. DAB+, illetve TDMB kísérletek elindítása Budapesten.

Az Antenna Távközlési Zrt. anyavállalatba történő integrációja. A szélessávú műholdas szolgáltatások iránti növekvő igények kiszolgálására a HDT 2007 végén üzembe helyezte az iDirect gyártmányú új műholdas központi rendszerét.

2008
Jean-Francois Fenech az AH vezérigazgatója. 2008 márciusában az Antenna Hungária logót és arculatot változtatott, átvételre kerültek az anyavállalat, a TDF közös arculati elemei, ezáltal az Antenna Hungária csatlakozott a TDF átfogó márkájához.

2008. július végén az Antenna Hungária és a Magyar Televízió a földi digitális televízióműsor-szóró hálózaton kísérleti HD-adást indított Budapesten, a 38-as csatornán a Pekingi Olimpiai Játékok idejére. A kísérletben résztvevő felek sikeresnek minősítették a HD-sugárzás tesztjeit, melyet augusztus 31-én állítottak le.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2008 tavaszán írt ki pályázatot öt földfelszíni digitális televízió- és egy földfelszíni digitális rádióműsor-szóró hálózat üzemeltetésére, és mindkét pályázatot az Antenna Hungária nyerte meg. 2008. szeptember 5-én az Nemzeti Hírközlési Hatóság és az Antenna Hungária aláírta a digitális földfelszíni televízió- és rádióműsor-szóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó szerződéseket. A két különálló pályázaton az Antenna Hungária 5 televíziós és egy rádiós multiplex 12 évre szóló üzemeltetési jogosultságát nyerte el.

2008. szeptember-októberben megtörtént az antennarendszerek rekonstrukciója Budapesten a Széchenyi-hegyen, Kabhegyen és Szentesen annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni televíziós sugárzás decemberben elindulhasson.

2008. december 1-jén 17.30 órakor elindult az előfizetési díj nélküli csatornákat tartalmazó digitális földi televíziós szolgáltatás, a MinDig TV, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD formátumú programjával.

A 2008. december 1-jén három adóval elindult a DVB-H sugárzás Budapesten.

2008. december 3-án elindult – a csatornák kérésére – kódolt, előfizetéses sugárzásban az ATV és a Hír TV SD formátumú adását tartalmazó csomag, mely az Antenna Digital szolgáltatás kínálatában található meg Terra+ néven.

Az Antenna Hungária 2008. december 23-tól egyhónapos időtartamra kísérleti jelleggel elérhetővé tette az m1 HD és m2 HD programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében, de a szolgáltatás sikerét látva, 2009. február végéig meghosszabbította azt.2009
2009 januárjában az AH az elmúlt egy hónap jelentős beruházásának eredményeképpen sikerrel elindította a digitális sugárzást a Dél-Pesten található Száva utcai adótoronyból.

2009. január 23-ától az Antenna Hungária kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán. A kísérlet Budapesten és környékén érhető el, és induláskor a Magyar Rádió MR1, MR2 és MR3 csatornáit, valamint a Swiss Satellite Radio három csatornáját tartalmazta. A kísérleti sugárzás 2009 februárjában újabb programokkal, a Sláger Rádió és a Magyar Katolikus Rádió csatornáival , majd később a Gazdasági Rádió és a radiocafé programjaival bővült, ezáltal az elérhető programok száma tízre emelkedett.

Az AH április 30-án értesült arról, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalának határozata alapján az AH nyerte a mikrohullámú rádió-átviteli rendszerekhez (26 GHz) kapcsolódó kizárólagos frekvenciahasználati jogosultságot az ’E’ frekvenciablokkra vonatkozóan.

Az Antenna Hungária csoporthoz tartozó Hungaro DigiTel Kft. április végén átvette a GTS-Datanet Távközlési Kft. VSAT tevékenységét, ezáltal a HDT tovább növelte a részesedését a műholdas adatátviteli szolgáltatások területén Magyarországon.

Május 8-tól az RTL Klub, június 1-jétől a TV2 (mindkettő SD formátumban), július 1-jétől pedig a Magyar Televízió két csatornája, az m1 és az m2 (HD formátumban) is fent van a digitális platformon. Ezzel a MinDig TV kínálata nyolc csatornára nőtt, hat szabadon fogható (free-to-air) csatorna (RTL Klub, TV2, m1, m2, Duna TV és Duna II. Autonómia) és két fizetős csatorna (Hír TV, ATV) található a kínálatban.

2010
Az Antenna Hungária Zrt. 2010. május 25-én MinDig TV Extra néven elindította előfizetéses szolgáltatását a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon. Az új szolgáltatás a MinDig TV szabadon fogható 7 csatornája mellett további 10 népszerű tematikus csatornát kínál az érdeklődők számára.

Világviszonylatban is egyedülálló 3DTV tesztet hajtott végre az Antenna Hungária Zrt. és az iPONT Kft.: a két társaság háromdimenziós videotartalmat vitt át földfelszíni digitális televíziós rendszeren, melyet speciális szemüveg nélkül nézhető készüléken jelenítettek meg.

A MinDig TV szolgáltatás keretében elindult a 24 órás információs csatorna, amely bemutatja a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételéhez szükséges eszközöket, részletes információval szolgál a tartalomválasztékról, lefedettségről, aktuális akciókról, és további információ elérhetőségéről.

2011
Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően a DAB+ szolgáltatás újraindult Magyarországon. A megállapodás, amelynek alapján 2011. június 1-jén megkezdődött a NeoFM országos kereskedelmi rádiócsatorna digitális földfelszíni rádiós sugárzása, mérföldkő a digitális rádiós sugárzás területén.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint az Antenna Hungária Csoport vezetői aláírták a digitális földfelszíni televízió- és rádióműsor-szóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó, 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződések módosítását, amely lehetővé tette az AH számára, hogy a B multiplexet az eddigi DVB-H (mobiltévés) sugárzás helyett DVB-T szolgáltatásokra használja. Az AH 2011. szeptember 30-án hajtotta végre ezt a változtatást, a DVB-H sugárzás ezen a napon megszűnt, helyette a MinDig TV Extra új Családi csomagja elérhető a B multiplexen.
Az új MinDig TV Extra Családi csomag 13 népszerű csatornát kínál a jelenlegi 7 szabadon fogható és az Alapcsomagban szereplő 10 program mellé.

A MinDig TV újabb mérföldkőhöz érkezett: az ingyenesen fogható csatornákat már 300 000 háztartás nézi, míg a MinDig TV Extra szolgáltatás már több mint 42 000 előfizetővel rendelkezik.

2012
Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója és igazgatósági tagja 2012. június 1-jei hatállyal távozott a cég éléről.

Az olimpiai játékokat az MTVA HD minőségben közvetítette a weben, amelyhez a technikai hátteret (tartalomtovábbítási hálózat - Content Delivery Network vagy CDN) az Antenna Hungária biztosította. A HD-közvetítésen túl sikeres volt az Antenna Hungária által nyújtott élő 3D stream is, mely alkalmazás hazánkban első alkalommal debütált a nagyközönség számára.

2012. szeptember 10-i hatállyal Piller András az Antenna Hungária új vezérigazgatója és igazgatósági tagja.

2012. október 31-én az NMHH döntése alapján lekapcsolásra került a barcsi analóg M1 átjátszóadó, ezt követően földfelszíni módon a közszolgálati csatornákat kizárólag digitális földfelszíni vétellel lehet továbbra is elérni a városban.

2013
2013. február - A nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közzéteszi az földfelszíni analóg televíziós műsorszóró hálózatok lekapcsolásának ütemezését, miszerint az analóg sugárzás 2013. október 31-ével teljesen megszűnik Magyarországon.

2013. március – Elindul a ConnectMedia üzleti digitális médiaszolgáltatás.

2013. május – Elindul a MinDig TV új applikációja, amely ingyenesen letölthető Android, iOS és Windows Phone készülékekre.

2013. július 31. - Analóg hálózat lekapcsolásának I. üteme (Észak- és Közép-Dunántúl, Budapest és Pest megye, Dél-Alföld) rendben megtörtént.

2013. szeptember – Frekvenciacserék 19 digitális földfelszíni televíziós adónál.

2013. szeptember – Az AppZee Média Kft. és az Antenna Hungária közötti megállapodásnak köszönhetően elindul a streaming szolgáltatások biztosítása a ConnectMedián.

2013. október – Ingyenes hibrid televíziós tesztsugárzás indul MinDig TV Plusz néven.

2013. október 30. - Analóg hálózat lekapcsolásának II. üteme (Észak- és Északkelet-Magyarország, Dél-Dunántúl), az összes telephelyről megszűnt az analóg sugárzás.

2013. december – A MinDig TV Extra kínálata bővül az M3 és a D1 csatornával valamint a PRO4 csatornát felváltja a Super TV2

2014

2014 januárjában tovább bővül a MinDig TV Extra Családi csomagja az RTLII csatornával.

2014. március – A magyar állam (a NISZ – Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató) visszavásárolja az Antenna Hungáriát.

2014. március – A MinDig TV kínálatába bekerül a C8 csatorna, ezzel már 8 csatorna érhető el ingyenesen a digitális földfelszíni televíziós hálózaton.

2014. május – Médiaklikk néven az MTVA hibrid televíziós szolgáltatást indít az Antenna Hungária műszaki közreműködésével.

2014. június – A TV Paprika műsora elérhető a Családi csomagban.

Augusztusban megkezdődött a DIGI Sport 1 és a DIGI Sport 2 tesztsugárzása a DVB-T platformon, október 1-jétől pedig mindkét csatorna bekerült a MinDig TV Extra kínálatába.

Az Antenna Hungária Zrt. feletti tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket a Nemzeti Fejlesztési Miniszter gyakorolja azt követően, hogy a társaság ismét állami tulajdonba került. Dr. Seszták Miklós, tárcavezető e jogkörében eljárva 2014. szeptember 10-i hatállyal Kápolnai Andrást nevezte ki az Antenna Hungária Zrt. új vezérigazgatójának.

A MinDig TV Extra szolgáltatás 2014. október 1-jétől újabb két – D és E jelű – DVB-T multiplex elindításával 22 teljesen új csatorna vételét biztosítja az előfizetők részére. Ezzel immár 55 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával.

1992
Egyszemélyes zárt részvénytársaságként megalakul az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Részvénytársaság.

Budapesten 10 kW-os adóval megkezdjük a Danubius kereskedelmi műsor sugárzását a 100 MHz-es URH sávban.

A HUNSAT Egyesülés megalapítása. Megkezdi személyhívó szolgáltatását az Antenna Hungária többségi tulajdonában lévő OPERATOR Hungaria Kft.1993
Az AH és a Portugal Telecom csoport többségi részesedést szerez a Hungaro DigiTel Kft-ben és megkezdi VSAT szolgáltatását.1994
Megindul az új közszolgálati tévé, a Duna Televízió adása. Három hónapon át kísérleti sztereó-adásokat sugároz az Antenna Hungária.

Valamennyi URH adóberendezés beintegrálásra került az év során megvalósított Országos Műsorszóró Távfelügyeleti rendszerbe. Kabhegyen megkezdődik a Danubius kereskedelmi adás.

Az első VSAT rendszer üzembe helyezése. Az AnteCom Rt. megalapítása.1994-95
Az első privatizációs kísérlet, az állam első lépésben szakmai befektetőnek kívánta pályázat útján értékesíteni a részvényeket (50%+1 szavazatig), a maradékot pedig részvénykibocsátással nyílt tőzsdei bevezetésre szánta. A pályázatra a francia Telediffusion de France (TDF) jelentkezett egyedül, a kormány a szakmai befektetőnek történő értékesítést elhalasztotta.1995
DAB adáskísérletek elindítása az OMK-ból 250 W-os adóval, 4 műsor kisugárzásával.1996 Az AH Magyarországon elsőként megkezdi az MPEG-2/DVB-S rendszerű digitális műholdas sugárzást az AMOS 1 műholdon egy négycsatornás feladóállomással.
Az Eurotel Rt. megalapítása.1997
A médiatörvény megszületését követően megalakulnak a kereskedelmi televíziók Magyarországon. A három országos közszolgálati műsor mellett 1997-től a kereskedelmi műsorszolgáltatók műsorainak (TV2 és RTL Klub) műsorszórását is a társaság végzi. A médiatörvény végrehajtásaként a teljesen félvezetős Harris gyártmányú adókkal (1-10 kW) kiépültek a 100 MHz-es országos URH adóhálózatok a két közszolgálati (Petőfi, Bartók) és két kereskedelmi (Danubius, Sláger) műsorral. Az országos kereskedelmi televíziózás és rádiózás elindulása Magyarországon új beruházásokat tett szükségessé, ezért 1997 januárjában az AH jegyzett tőkéjét a tulajdonos 2,5 milliárd forinttal emelte meg.

A második műholdas kommunikációs rendszer, a Gilat Satellite Networks Ltd. rendszerének üzembe helyezése.1998
Az egész országot lefedő, 51 telephelyből álló SDH rendszerű digitális mikrohullámú gerinchálózat, az Országos Transzport Hálózat üzembe helyezése.

Az előző évben létesített 100 MHz-es URH adóhálózat tartalékolásának kiépítése, valamint átállás dinamikus RDS szolgáltatásra.

Üzembe helyezésre került a második digitális műholdas feladóállomás, amely az Eutelsat Hot Bird 3 műholdján 7 csatorna MPEG-2/DVB-S szerinti sugárzását teszi lehetővé.1998-99
Újabb tőkeemelés, valamint a Társaság részvényeinek bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére. Az AH eladja az OPERATOR időközben megvásárolt 100%-át.1999
A Vodafone 1999-ben az országos közcélú mobilrádiótelefon-szolgáltatásra vonatkozó 15 éves, határozott időre szóló koncesszió elnyerése révén a magyar mobilpiac harmadik szereplője lett, mely társaságban az AH az alapításkor 20%-os tulajdonrésszel rendelkezett. Az AH értékesítette az OPERATOR Hungaria Kft.-t.

Az AH elindítja digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) kísérleteit Budapesten.

1969
Az első színes adás sugárzása.

1970
Budapesten megkezdtük a rendszeres sztereo adásokat a 3. műsoron.

1971
Heti két, majd három alkalommal folytak a 2. műsor kísérleti adásai, részben már színes programokkal.

1972
Befejeződik az országos 70 MHz-es URH adóhálózat kiépítése. A Magyar Rádió három közszolgálati műsorának (Kossuth, Petőfi és Bartók) sugárzása 10 adóállomásról történik. (OMK, Sopron, Kabhegy, Nagykanizsa, Pécs, Szentes, Komádi, Tokaj, Kékes és Miskolc) A Petőfi és Bartók műsorok sztereó üzemmódban kerültek kisugárzásra. Az adóhálózatok 3 és 10 kW-os EMV gyártmányú teljesen csöves adóberendezésekkel kerültek kiépítésre.

1974
Új adótornyok üzembe helyezése Tokajban, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.
Átadásra kerül a Jászberényi Rövidhullámú Rádióállomás 2 db 250 kW-os adóberendezéssel.

1977
A távközlési világértekezleten hazánk öt műholdas tévécsatornát kap. Nagymaroson, Tamásiban, Körmenden és Lentiben új átjátszóadók kezdik meg működésüket.
Az ország legnagyobb teljesítményű, 2 MW-os középhullámú rádióállomása Solton üzembe helyezésre került és átvette Lakihegytől a Kossuth adó sugárzását 540 kHz-en.

1981
Felavatásra kerül Kékestetőn az új adóállomás. Megkezdődnek a teletext kísérleti adások.
A harmadik generációs URH adók telepítésének megkezdése, melyek felügyelet nélküli üzemre is alkalmasak. Az első BHG gyártmányú URH adók Kékestetőn kerültek üzembe.

1983
Győr KH állomás megépült és az 5 kW-os TESLA adóval megkezdődött a Petőfi és körzeti műsor sugárzása.

1984
Megszületnek az első regionális adások: Pécsett hétfőnként már rendszeresen sugárzott a városi televízió.

1986
Kozármislenyben új KH állomás épült és új 20 kW-os Tesla adóval folytatta a Körzeti műsorsugárzást, valamint a 10 kW-os Tesla adóval a Petőfi műsort.

1987
Megkezdte a Petőfi és a körzeti műsor sugárzását a 2. legnagyobb teljesítményű 2x500kW-os KH adó Marcaliban.
Elindul az AM-Mikró rendszer a kiemelt budapesti szállodák részére. Cél, hogy a nyugatról érkező szállóvendégek saját anyanyelvű műsorokhoz juthassanak.

1988
Sopronból 10 kW-os R&S adóval megindul az első 100 MHz-es URH sávi kereskedelmi adás.

1989
Az AM-Mikró hálózat pont-multipont rendszerré alakul át, amellyel kialakul az előfizetők számára korlátlanul hozzáférhető rendszer.

1990
A Magyar Posta szétválásával megalakul a Magyar Műsorszóró Vállalat.
Országos személyhívó hálózat beindítása a Kossuth adóhálózaton.

1953
A 100/50 W teljesítményű televízióadó első próbaadásai a Gyáli úti postakísérleti állomásról.

1954
Az adó megkezdi kísérleti adásait a Széchenyi-hegyi volt Hargita szálló épületéből.
Pécsett az új 15 kW-os középhullámú adóberendezés üzembe helyezése megtörténik.

1955
Megépül a Széchenyi-hegyen az első, 60 m-es antennatorony.

1956
Miskolcon üzembe helyezésre került a Standard gyártmányú 7 kW-os középhullámú adó, melynek teljesítményét később 15 kW-ra növelték.

1957
Az 1 kW-os adóról megindul az 50–90 km-es körzetben fogható kísérleti adás, heti két napon. Működésbe lép a 94 m magas, 11 emeletes Széchenyi-hegyi tévéállomás.

1958
A rendszeres adás 1958-ban elindulása a Széchenyi-hegyen telepített RFT gyártmányú 30/10 kW teljesítményű adóval.

1959
Az egész ország televíziós ellátása érdekében gerincadó-hálózat épült ki: közvetítő állomások jöttek létre Pécsett, Miskolcon és Sopronban.

1960
Adóállomások épülnek Szentesen, Kékesen és Tokajban.
Budapesten és Pécsett megkezdődnek a kísérleti URH adások szovjet gyártmányú adóberendezésekkel a 70 MHz-es frekvencia sávban.

1961
A Magyar Postán belül működő Vállalat neve Posta Rádió- és Televízióműszaki Igazgatóság lett. Az Igazgatóság komplex feladatköre a vezeték nélküli hírközlési létesítmények beruházási és fejlesztési feladatai, valamint a létrehozott hálózatok fenntartási és üzemeltetési feladatai voltak.

1962
Adóállomás épül Kabhegyen.

1966
Mosonmagyaróváron üzembe helyezésre kerül az új 5 kW-os középhullámú adó.

1967
Sztereo adáskísérletek megkezdése heti 3 alkalommal.

1968
A lakihegyi 2x150 kW-os új Kossuth adó üzembe helyezése megtörtént.
Adóállomás épül Komádiban.

1925
1990. január 1-jéig a Magyar Posta volt a kizárólagos postai, távközlő, ezen belül a műsorszóró szolgáltató Magyarországon. 1925-ben elindul a magyarországi műsorszórási tevékenység. Csepelen a 2 kW-os Telefunken adó megkezdi sugárzását az 572 m-es hullámhosszon.

1927
Az új 3 kw-os adó üzembe helyezése Csepelen. A rádió-előfizetők száma több mint 50,000.

1928
Megépül a Lakihegyi Rádióállomás és üzembe helyezésre kerül az új 20 kW-os Telefunken adó, amely Európa egyik legkorszerűbb és legnagyobb teljesítményű adója volt.

1932
Székesfehérváron üzembe helyezték az első 15/5 kW-os rövidhullámú adóberendezést, hogy az 1932-es Los-Angelesi nyári olimpiai játékokra megindulhasson.

1933
Felavatják az első vidéki rádióállomásokat. (Pécs, Magyaróvár, Miskolc, Nyíregyháza). A 120 kW-os nagyadó üzembe helyezésre kerül Lakihegyen a „szivar” toronnyal.

1945
A Magyar Postán belül megalakul a Posta Rádióműszaki Igazgatóság. A pécsi adóberendezés ismét üzemképes.

1946
A mosonmagyaróvári adóberendezés ismét üzemképes. A lakihegyi 20 kW-os középhullámú adó helyreállítása és még ugyanebben az évben kimenő teljesítményének 50 kW-ra történő növelése, amellyel Európában újból lehetővé vált a magyar műsor vétele.
1948
Az elpusztult 120 kW-os adó pótlására üzembe helyezték a 135kW-os Standard típusú adót, az újjáépített 314 m-es toronnyal Lakihegyen.

1949
A nyíregyházi adóberendezés ismét üzemképes. Szolnokon üzembe helyezik a 2x135 kW-os középhullámú adóberendezést. Diósdon megkezdi működését a 2 kW-os rövidhullámú adó.

1950
Az átszervezéssel megszűnő Posta Rádióműszaki Igazgatóság feladatait az újonnan létrehozott Rádióműszaki Üzemi Vállalat veszi át. Az alapító rendelet a vállalat tevékenységébe utalta a közhasznú rádió-üzemek fenntartását az ország egész területén.
Diósdon üzembe helyezésre kerül a 2 db egyenként 100 kW-os teljesítményű rövidhullámú Standard adóberendezés észak- és dél-amerikai területek ellátására.

1952
Nyíregyházán és Szombathelyen megkezdődik a 25 kW-os Standard adók sugárzása. Győrött a 0.4 kW-os adó kezdte meg a sugárzását.

1953
Balatonszabadiban (Siófokon) üzembe helyezik a 135 kW-os adóberendezést.