HU| EN

Hálózatüzemeltetés

Az Antenna Hungária mintegy két évtizede végez bázisállomás-hálózat fenntartási tevékenységet, továbbá felhordó mikrohullámú hálózatok 24 órás rendszerű hibaelhárítását, karbantartását. A szolgáltatás emellett kiterjed az egyes kiegészítő berendezések infrastrukturális hibajavítására, karbantartására, illetve szükségáramforrás biztosítására. A fenntartási tevékenységünket öt regionális szervizközpontból látjuk el, emellett további két szervizbázisról is folyik az üzemeltetés. Ez a területi eloszlás országos szinten teljes és egyidejű „lefedettséget” biztosít a hálózatüzemeltetési szolgáltatásainknak.

Az Antenna Hungária Zrt. végez infrastruktúra és távközlési hálózatfenntartási tevékenységet. Hibaelhárítás és karbantartás napi 24 órás rendszerben biztosított a nagy megbízhatóságú szerviz háttér támogatásával nyújtunk infrastruktúra bérelt szolgáltatást. Kiemelt szolgáltatásunk országos kiterjedésű műszaki objektumainak hasznosítása, irodahelyiségek és eszközök bérbeadása, használaton kívüli ingatlanok értékesítése.

A Társaság saját és szerződéses partnerei hálózatán végez infrastruktúra- és távközlési hálózat-fenntartási tevékenységet Az ágazat országos szervezete 24 órás ügyeleti rendszerben biztosított hibaelhárítási szolgáltatások mellett karbantartási, telepítési, és távközléstechnikai mérési szolgáltatásokat nyújt. A hibaelhárítási és karbantartási szolgáltatások kiterjednek a távközléstechnikai rendszerek (kis-, közép- és nagykapacitású mikrohullámú hálózatok, műsorszóró hálózat, mobilkommunikációs bázisállomás-hálózat) mellett a kiegészítő berendezésekre (kis- és középfeszültségű áramellátó, szellőző, szükségáramforrást biztosító eszközök, épületgépészet stb.), valamint a hálózatfelügyeleti szolgáltatás nyújtására is. A főbb szolgáltatások rövid ismertetése:

AH ZRt. műsorszóró-hálózat fenntartása

A Társaság fő üzleti tevékenységének számító műsorterjesztési szolgáltatás adóhálózatának, illetve kiegészítő berendezéseinek rendszeres karbantartása és hibajavítása.

A Társaság rendelkezik az országos lefedettséget biztosító közel húsz gerinc-adóállomás és több mint százötven átjátszó adóval megvalósított közszolgálati és kereskedelmi (M1, M2, RTL, TV2, Kossuth, Bartók, Petőfi, Danubius, stb.) műsorok sugárzásához szükséges rendkívül magas megbízhatósági követelmények teljesítéséhez nélkülözhetetlen szervizháttérrel. A 24 órás ügyeleti rendszerben ellátott hibajavítási, karbantartási tevékenység mellett

AH ZRt. mikrohullámú gerinc- és felhordó-hálózatának fenntartása

A Társaság szervizhálózata biztosítja az országos nagykapacitású digitális (SDH), felhordó (PDH), valamint analóg mikrohullámú hálózatának 24 órás ügyeleti rendszerű hibaelhárítását, rendszeres karbantartását. A hálózatfenntartási szolgáltatás mellett a szervizek szakemberei mikrohullámú berendezések telepítését, üzembehelyezését is végzik. További szolgáltatások: telephely-kijelölő-, zavartatási-, minőségellenőrzési mérések, hibás hálózati egységek tesztelése, javítása.

A fenntartott berendezések gyártói (a teljesség igénye nélkül): NEC, MATIS, SIAE, SRT, TOTALTEL, ERICSSON, stb.

Mobilkommunikációs bázisállomás-hálózatok fenntartása

A Társaság 1996. óta végez bázisállomás-hálózat fenntartási tevékenységet továbbá felhordó mikrohullámú hálózatok 24 órás rendszerű hibaelhárítását, karbantartását. A szolgáltatás emellett kiterjed az egyes kiegészítő berendezések (áramellátó, toronyvilágítás, antennák, tápvonalak stb.) hibajavítására, karbantartására, illetve szükségáramforrás biztosítására.

Hálózatfenntartás

Egyéb műsorszóró és távközlési hálózatok fenntartása


A fentiekben felsoroltakon kívül számos kisebb, nem országos hálózattal rendelkező megrendelő részére nyújt Társaságunk fenntartási szolgáltatásokat.

A hálózatfenntartási szolgáltatások szervezeti háttere

A fenntartási tevékenységünket hét területi szervizközpontból látjuk el (Budapest, Emőd, Pécs, Sopron, Szentes, Veszprém, Debrecen). Ez a területi eloszlás országos szinten teljes és egyidejű „lefedettséget” biztosít.

Műszaki-technikai felszereltség

Társaságunk „műszerarzenálja” rendkívül széles skálán mozog.Hálózatfenntartás

A korábbiakban jelzett minden szervizközpont-, illetve szervizcsoport-telephely rendelkezik hozzáféréssel a Társaság belső kommunikációs, illetve számítástechnikai hálózatához.

A szükségáram-ellátást Társaságunk mobil aggregátor parkja biztosítja. 6,5 kVA teljesítménytől, 33 kVA-ig tudunk az ország egész területén szolgáltatást nyújtani.

A fenntartásban résztvevő dolgozók jelentős része rendelkezik ipari alpintechnikai képzéssel, illetve a szükséges felszereléssel.