HU| EN

Újrakötötte a földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó szerződést az NMHH az Antenna Hungáriával

Aláírta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke és az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatója az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetésére vonatkozó szerződést, amely 2020. szeptember 6-tól is 12 évig biztosítja a folyamatos földfelszíni digitális televízió-műsorszórást.

Karas Monika, az NMHH elnöke és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója szeptember 18-án írta alá azt a hatósági szerződést, amelynek köszönhetően a vállalat újabb tizenkét évig üzemeltetheti az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatokat. Az AH jelenlegi jogosultsága 2020. szeptember 5-én jár le, ezért a hatóság április 10-én közzétette pályázati felhívását a hálózat használatára. A jogosultságot a vállalat az alaki és a tartalmi vizsgálatnak is megfelelve nyerte el.

A szerződés alapján a két, jelenlegivel megegyező technológiájú (DVB-T MPEG4 AVC) hálózat üzemeltetésével az Antenna Hungáriának biztosítania kell, hogy valamennyi közszolgálati műsor a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen továbbra is elérhető maradjon. A vállalatnak ki kell építenie három új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot is a tévészolgáltatások számára, ami több csatorna jobb minőségű továbbítását teszi majd lehetővé.

„Örömmel tölt el, hogy további 12 éven keresztül üzemeltethetjük a MinDig TV előfizetési díj nélkül elérhető, valamint a MinDig TV Extra szolgáltatás keretében kínált, előfizetéses szolgáltatásainkat. A legmodernebb technológia bevezetése lehetőséget kínál arra, hogy tovább fejlesszük a lakossági szolgáltatásainkat, az előfizetőink igényeit olyan integrált média platformmal tudjunk biztosítani, amely a hagyományos digitális földfelszíni televíziós műsorokat internet-alapú kínálattal egészítheti ki” – mondta Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója. A vállalat tovább bővíti a szolgáltatások lakossági lefedettségét: a szerződésben az AH csaknem teljes – 99 százalékos – lakossági lefedettséget vállalt. Vételpanaszok esetén az NMHH új adóállomások üzembehelyezését is kezdeményezheti az Antenna Hungáriánál.

 

 

További híreink