HU| EN

Tovább bővül a MinDig TV és MinDig TV Extra lefedettsége - kétszeresére emelkedik a teljesítmény Budapesten a 62-es csatornán

Az Antenna Hungária 2012. március 9-ével újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását. Tovább

Az Antenna Hungária 2012. március 9-ével újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását. További kedvező fejlemény, hogy a következő napokban néhány telephely esetében teljesítményemelésre kerül sor, Budapesten a 62-es csatornán duplájára emelkedik a kisugárzott teljesítmény. 2011-ben a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban, az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma meghaladta a 300 ezret. A MinDig TV Extra fizetős szolgáltatás pedig a tavalyi közel 34 ezres bővüléssel a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül, mára az előfizetők száma megközelítette a 60 ezret.

Digitális földfelszíni tévé – a legdinamikusabban bővülő tévés szolgáltatás

2011-ben a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban, a hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma meghaladta a 300 ezret. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a tavalyi közel 34 ezres bővüléssel a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül, mára az előfizetők száma megközelítette a 60 ezret.

A MinDig TV kompatibilis dekóderek átlagára 30 százalékkal, míg az integrált televíziókészülékek átlagára 17 százalékkal csökkent 2011 során. A MinDig TV-re történő váltást elősegíti, hogy a boltokban kapható új HD-ready vagy full-HD televíziókészülékek (plazma, LCD, LED) 96%-a tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet HD-minőségű ingyenes adásokat nézni.

Hálózatbővítés, teljesítményemelés

Az Antenna Hungária Zrt. 2012. március 9-ével újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását (B multiplex), a programok a 31-es csatornán érhetők el. Ennek köszönhetően Magyarország legészakibb részein is elérhetővé válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes palettája. A Családi csomagot sugárzó telephelyek száma 38-ra, a B jelű hálózat lakossági lefedettsége pedig 85,4%-ra bővült.

2012. március 9-ével néhány telephely esetében teljesítményemelésre kerül sor:
- Budapest Széchenyi-hegy vonatkozásában jelentős emelés a C multiplex esetében (62-es csatorna): az eddigi 50,1 kW-ról 100 kW ERP-re;
- Karancs: kisebb nagyságrendű emelés az A és B multiplex esetében (38-as és 55-es csatornák);

Március közepével pedig a következő telephelyeken lesz teljesítményemelés:
- Eger, Barcs: kisebb teljesítményemelések mindhárom multiplexet illetően.

További tervek

Az idei év egyik legnagyobb dobása, hogy a közszolgálati csatornákon közvetítésre kerülő, kiemelkedő érdeklődéssel bíró sportesemények – Forma-1-es futamok, Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok – a MinDig TV keretében HD-minőségben, előfizetési díj nélkül lesznek elérhetőek. Az Antenna Hungária tervei között szerepel a további hálózatbővítés, ezen belül is a városi vételi lehetőségek javítása, valamint a MinDig TV Extra Családi csomagját sugárzó B multiplex lefedettségének növelése.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:
Antenna Hungária Zrt.

Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt [pont] hu


A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV Extráról (www.mindigtvextra.hu)

További híreink