HU| EN

MinDig TV-s? Teendője lesz február 4-én!

Frekvenciaváltások miatt szolgáltatás kimaradás lesz a MinDig TV nézőknél és a MinDig TV Extra előfizetőknél

Eljött a kötelező frekvenciaváltás ideje, emiatt 2020. február 4-én kedden, 7:00 és 19:00 óra között a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások nem lesznek elérhetők. Ebben az időszakban teljes, minden televíziós csatornát érintő műszaki leállás lesz az Antenna Hungária televíziós szolgáltatásában. A munkálatokat követően a felhasználóknak újra kell majd hangolniuk a vevőkészülékeiket. A folyamat közvetlenül nem érinti a kábeles, IPTV-s, illetve műholdas előfizetőket.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elrendelte bizonyos frekvenciasávok kiürítését annak érdekében, hogy ezt később mobiltávközlési célokra (5G) tudja megpályáztatni. Ennek értelmében az Antenna Hungária 2020. február 4-én kötelező frekvenciacseréket hajt végre, ezért 7:00 és 19:00 óra között szünetelni fog a műsorsugárzás, az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra csomagok ideiglenesen nem lesznek elérhetők.

Mi tehát a teendő MinDig TV és MinDig TV Extra felhasználóként?

Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornák új frekvenciákon érhetők majd el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dekódereket és integrált televíziókészülékeket minden tető- vagy szobaantennás vétellel rendelkező háztartásban újra kell majd hangolni. Az újrahangolást a digitális adók visszakapcsolását követően, tehát este 19 óra után érdemes elvégezni, a legtöbb esetben manuálisan, a készülékek menüjéből kiválasztva kell elindítani.

A fenti munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás és a munkák végzése során kiemelt prioritás, hogy a sűrűn lakott területeken elsőként történjen meg a nagy teljesítményű gerincadók újraindítása. A frekvenciacserék után a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A változásokkal és az újrahangolással kapcsolatban minden további információ elérhető:  

 

További híreink