HU| EN

Mesterséges intelligencia segíti az autóvezetőt a biztonságos közlekedésben

Újabb startup kapott tőkeinjekciót az AHA! Brainstore keretében

A JÁRMŰVEZETŐ MAGATARTÁSÁT MONITOROZZA AZ A MEGOLDÁS, AMELY A KÖZLEKEDÉSI BALESETEK SZÁMÁT HIVATOTT CSÖKKENTENI. A ROBOGAZE AZ ANTENNA HUNGÁRIA AHA! BRAINSTORE STARTUP PROGRAM KERETÉBEN KAPOTT 99 MILLIÓ FORINTOS TŐKEBEFEKTETÉST A PIACRA LÉPÉSHEZ. 

Globálisan évente több mint 1 millió ember hal meg közlekedési balesetben. A balesetek kiváltó okai között főként az alkoholos, kábítószeres befolyásoltság, a fáradtság vagy oda nem figyelés szerepel. A roboGaze alkalmazása olyan megoldás, amely képes arra, hogy beazonosítsa a jármű vezetőjét, és felmérje, hogy kockázatos-e a magatartása járművezetés közben. A szoftver az igazolványkép alapján 99%-os pontossággal ismeri fel a jármű vezetőjét, nyomon követi a kétkezes kormánytartást, a biztonsági öv használatát, és pihenésre szólítja fel a vezetőt, ha túlságosan fáradtnak érzékeli. Az ittas vagy bódult állapot jelzése szintén tervezett funkciója a közlekedésbiztonsági megoldásnak.

Az Antenna Hungária az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-szel és az Intellitext-tel közösen nyújt növekedési lehetőségeket a kiválasztott projektek számára. A roboGaze csapata a második alkalommal megszervezett AHa! BrainStore keretében már a harmadik startup, amely tőkebefektetésben és testreszabott szakmai támogatásban részesül.

"Nagyon örülünk, hogy az Antenna Hungária befektetésre érdemesnek találta a projektünket. Stratégiai befektetőként nemcsak anyagi támogatást kapunk, hanem az egyik leginnovatívabb állami vállalatként segít nekünk olyan projektekhez kapcsolódnunk, mint a jövő önvezető-, és járműkommunikációs technológiáit tesztelő ZalaZone. Minden évben sok tízezer ember autóbalesetben veszíti életét Európában. A halálos szerencsétlenségeket legtöbbször emberi figyelmetlenség, vagy fáradtság okozza. A roboGaze vezető monitorozó megoldása úttörő mesterséges intelligencia megoldásával segít, hogy mindenki számára elérhető legyen ez az életmentő technológia" – mondta el Csaba Zoltán, a roboGaze társalapítója, innovációs vezetője.
„A roboGaze megoldása az elsődleges területen túl számos izgalmas felhasználási lehetőséget biztosít, amelyben az Antenna Hungária fantáziát lát. Ilyen például a televíziós közönségmérés, eseményazonosítás, arc- és mimika felismerés. Bízom benne, hogy az együttműködésnek köszönhetően még további felhasználási területeket is azonosítani tudunk a roboGaze csapatával”– tette hozzá Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az Antenna Hungária AHa! BrainStore startup programjának célja, hogy támogassa a magas hozzáadott értékű, innovatív projektek megvalósulását a streaming, az internetes tartalomszolgáltatás, az e-sport, az IoT, az IT-biztonság, a mesterséges intelligencia, illetve a dróntechnológia területein.

További információ a roboGaze megoldásával kapcsolatban a www.robogaze.com oldalon olvasható.

 

 

***************************************************************************************************************************

Az Antenna Hungáriáról

Az Antenna Hungária Zrt. évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, valamint a vezeték nélküli üzleti távközlés. Az AH folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, a legkorszerűbb technológiákat, amelyek ügyfelei, valamint üzleti partnerei kényelmét és elégedettségét szolgálják. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként az utóbbi években bekapcsolódott a robbanásszerű növekedés előtt álló OTT (Over-the-Top) és IoT (Internet of Things - a dolgok internete) iparágakba, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve.

Bővebb információ a www.ahrt.hu weboldalon található.

 

A Hiventuresről


Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelőjeként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
A küldetésünk, hogy a korábban rendelkezésre álló eszközeinkkel, valamint új, további 170 milliárd forintnyi tőkét jelentő válságprogramjainkkal változatlanul a startup és vállalkozói szektor elsőszámú tőkefinanszírozó partnere legyünk és a válság miatt bajba jutott, de jól prosperáló és nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeknek gyors és hatékony segítséget nyújtsunk.
Bővebb információ a www.hiventures.hu, kkvpro.hiventures.hu és a www.valsagcsomagok.hiventures.hu weboldalakon található.
További információ: Bíró Szilvia, Marketing és kommunikációs igazgató, media@hiventures.hu

 

Az Intellitextről

Intellitext Kft. az ÖKO_16 program keretében, részben a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivataltól kapott állami támogatásból, több, mint 850 millió forint értékű tőkebefektetést helyez ki, amelyet elsősorban hardware fókuszú, innovatív vállalkozásokba kíván társaság fektetni. Az inkubátor a tőkebefektetés mellett számos termékfejlesztési és piacraviteli szolgáltatással áll portfóliócégei rendelkezésére.

Bővebb információ a http://intellitext.hu weboldalon található.

További híreink