HU| EN

Megkezdődnek az antennarekonstrukciós munkálatok Kabhegy és Szentes állomásokon

Október közepén a kabhegyi, novemberben pedig a szentesi telephelyeken megkezdődnek az antennarekonstrukciós munkálatok, az AH a kereskedelmi

Október közepén a kabhegyi, novemberben pedig a szentesi telephelyeken megkezdődnek az antennarekonstrukciós munkálatok, az AH a kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzását ezeken a telephelyeken is ideiglenes antennarendszerekkel biztosítja, ezáltal a fenti televízió-műsorok elérhetősége ezeknél az adóállomásoknál nem változik észrevehetően.

Mint ismeretes, a magyar állam és az NHH előírásai alapján az Antenna Hungária szeptember közepén a budapesti Széchenyi-hegyi adótoronnyal megkezdte az antennarendszerek rekonstrukcióját annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni sugárzás decemberben elindulhasson. A munkák rendkívül feszített időzítésének eredményeképpen már 2008 decemberében, a digitális földfelszíni televíziós (DFT) szolgáltatás elindulásakor a DVB-T hálózat lefedettsége eléri a 60%-ot.

A munka leglátványosabb elemeként szeptember 22-én sor került a Széchenyi-hegyi antennatorony tetején lévő antennarendszer leszerelésére és az új antenna sikeres helikopteres beemelésére. A rekonstrukciós munkák alatt az AH a megszokott, normál teljesítménnyel ideiglenes antennarendszerről biztosította az analóg kereskedelmi televízió-műsorok sugárzását a Széchenyi-hegyről. Szeptember 29-én műsorkezdéstől - a korábban tervezettekhez képest 4 nappal korábban - zökkenőmentesen megtörtént az ideiglenes antennarendszerről az új antennarendszerre történő átállás, a rekonstrukciós munka ezen a telephelyen sikeresen befejeződött.

Az Antenna Hungária a kabhegyi és szentesi rekonstrukciós munkák ütemezését annak érdekében módosította, hogy a kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzása ezeken a telephelyeken is ideiglenes antennarendszerekkel biztosítható legyen, ezáltal a fenti televízió-műsorok elérhetősége ezeknél az adóállomásoknál nem változik észrevehetően.

Az antennarekonstrukciós munkák elkezdésével párhuzamosan a kabhegyi állomáson 2008. október 13-án a hajnali műsorzárást követően lekapcsolásra kerül a kísérleti DVB-T MPEG-2 sugárzás, a MinDig TV elnevezésű digitális földi kereskedelmi szolgáltatás 2008. december 1-jével indul Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomásokról, MPEG-4-es formátumban.

Az antennarekonstrukciós munkák befejezésének tervezett időpontjai:


Kabhegy: 2008. november 8.

Szentes: 2008. november 25.


Antenna Hungária Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs igazgató
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)

Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink