HU| EN

Jövőre megújul az Antenna Hungária digitális földfelszíni televíziós kínálata

Az Antenna Hungária 2020 során megújítja a digitális földfelszíni televíziós (MinDig TV és MinDig TV Extra) szolgáltatások kínálatát. A folyamat során az ingyenesen elérhető kínálat tekintetében nem lesz technológiaváltás, a jövőre tízedik születésnapját ünneplő, közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra szolgáltatás kapcsán viszont 2020 elejétől megkezdődik a T2-es platformra történő átállás. Ennek keretében az előfizetői eszközpark 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit az AH állja. A folyamat eredményeképpen terveink szerint jövő ősztől tovább nő a hálózati lefedettség, HD-minőségű adásokkal bővülhet a televíziós kínálat, új funkciók és internetes tartalmak lesznek elérhetők.

Mint ismeretes, 2019 szeptemberében az Antenna Hungária Zrt. megkötötte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetésére vonatkozó szerződést, amely 2020. szeptember 6-tól további 12 évig biztosítja az AH-nak az ingyenesen fogható (MinDig TV) és az előfizetői csomagokat kínáló (MinDig TV Extra) televíziós szolgáltatások nyújtását. Az Antenna Hungária 2020 során megújítja a digitális földfelszíni televíziós (MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások) kínálatát, a legmodernebb technológia bevezetése lehetőséget kínál arra, hogy az előfizetők igényeit olyan integrált média platformmal tudja biztosítani, amely a hagyományos digitális földfelszíni televíziós műsorokat internet-alapú kínálattal egészíti ki.

A MinDig TV ingyenes kínálat tekintetében nem lesz technológiaváltás

Az ingyenesen elérhető MinDig TV tekintetében nem lesz technológiaváltás, tehát a felhasználóknál lévő jelenlegi DVB-T MPEG-4 vevőberendezésekkel (integrált televíziókészülék, dekóder) továbbra is elérhető lesz az ingyenes kínálat, nincs szükség a meglévő eszköz lecserélésére vagy új eszköz csatlakoztatására.

Tovább bővül a hálózati lefedettség és a televíziós kínálat

Jövőre tovább bővül a hálózati lefedettség, mind az öt multiplex elérhető lesz az összes, közel 100 telephelyről, ezáltal gyakorlatilag az ország minden részén elérhetővé válik a fizetős kínálat (99%-os lakossági lefedettség), továbbá Mosonmagyaróváron egy új digitális televíziós telephelyet is létesít a cég. Az AH tervei szerint jövő ősztől további HD-minőségű csatornák is megjelennek a kínálatban, megújulhat a fizetős kínálat és még rugalmasabb előfizetői konstrukciók állhatnak rendelkezésre.

Korszerű, modern eszközpark, új funkciók és internetes tartalmak

A MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetői eszközparkja a DVB-T2 HEVC technológiára történő átállással 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű és kisebb áramfogyasztású dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit (dekóder, logisztika, stb.) az AH állja. Az új dekóder a későbbiekben képes az internetre is kapcsolódni, ezáltal új funkciók lesznek elérhetők, mint például a visszanézhető adás vagy az online videotéka. A tervek szerint jövő év folyamán az interneten elérhető lineáris OTT kínálat (mindiGO TV) további népszerű kereskedelmi csatornákkal bővülhet, valamint új lekérhető tartalmak és csomagok is elérhetővé válhatnak.

A zökkenőmentes technológiai átállás érdekében a MinDig TV Extra előfizetőket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatás Infocsatornáján (99. csatorna), a honlapunk átállással kapcsolatos oldalán www.mindigtv.hu/atallas, Facebook oldalunkon www.facebook.com/mindigtvextra/, az adategyeztetés kapcsán kérjük a MinDig TV Extra előfizetőket, hogy minél előbb vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a 1211-es telefonszámon.

További híreink