HU| EN

Jön a digitális rádió! Decemberben indul a kereskedelmi digitális földi rádió-műsorszórás DAB+ formátumban

A digitális földi rádiós (DFR) szolgáltatás már idén decembertől több millió magyar állampolgár számára elérhető lesz Budapesten és környékén

A digitális földi rádiós (DFR) szolgáltatás már idén decembertől több millió magyar állampolgár számára elérhető lesz Budapesten és környékén, DAB+ formátumban.

Az NHH és a magyar állam követelményei alapján az Antenna Hungária hamarosan befejezi a műszaki előkészületeket Budapesten annak érdekében, hogy a digitális rádiós sugárzás decemberben elindulhasson. A kereskedelmi digitális földi rádiós (DFR) szolgáltatás Budapesten és környékén indul DAB+ formátumban, a szolgáltatás már az idén több millió magyar állampolgár számára elérhető lesz.

A korszerűbb DAB+ tömörítési eljárás választásával akár 16-18 csatorna műsora juttatható el a hallgatókhoz. A szolgáltatás a Magyar Rádió közszolgálati adásait (MR1, MR2, MR3), valamint a közműsor-szolgáltató Katolikus Rádió műsorát tartalmazni fogja. Az AH további közszolgálati és kereskedelmi csatornák megjelenésére számít, az Inforádió Kft., a Klub Rádió Zrt. és a Lánchíd Rádió Kft. adott eddig szándéknyilatkozatot arról, hogy szeretne felkerülni az új digitális platformra, ezen kívül más rádiók is jelezték szándékukat, hogy minél hamarabb megjelenhessenek az új platformon. A vételhez szükséges berendezések várhatóan november folyamán kerülnek a kiskereskedelmi forgalomba.

Az Antenna Hungária ezúton értesíti a kísérleti DAB sugárzást használó hallgatókat, hogy annak érdekében, hogy a kereskedelmi DAB+ digitális földi rádiós szolgáltatás decemberben elindulhasson, az AH által 1995 óta működtetett kísérleti rendszert 2008. október 31-én leállítja.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs igazgató
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink