HU| EN

Jön a Digitális Karácsony! – már csak 42 nap van hátra az előfizetési díj nélkül elérhető digitális földi MinDig TV szolgáltatás elindulásáig

Október 13-án megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi adóállomáson is, melyet Szentes fog követni novemberben. A folyamatban lévő technika

Október 13-án megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi adóállomáson is, melyet Szentes fog követni novemberben. A folyamatban lévő technikai munkálatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható televízió-csatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt biztosítható legyen. A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként 2008. december 1-jével az új, legmodernebb technológiát alkalmazó digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt.

Az NHH és a magyar állam követelményei alapján az Antenna Hungária sikeresen végrehajtotta a Széchenyi-hegyi adóállomás antennarendszerének rekonstrukcióját szeptember folyamán, annak érdekében, hogy a digitális földi televíziós (DFT) műsorszórás 2008. december 1-jétől elindulhasson a főváros körzetében.

A folyamatban lévő technikai munkálatok elérhetővé teszik a digitális szolgáltatást vidéken is


Annak érdekében, hogy a kabhegyi és szentesi régiókban élő lakosok is már december 1-jétől részesüljenek a digitális forradalom előnyeiből, az Antenna Hungária e két adóállomás esetében is végrehajtja az adórekonstrukciós munkálatokat a digitális átállásról szóló törvény és az NHH-val kötött hatósági szerződés követelményeinek figyelembevételével. Az Antenna Hungária a kabhegyi és szentesi rekonstrukciós munkák ütemezését kismértékben módosította annak érdekében, hogy ideiglenes antennarendszerekkel a kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzása ezeken a telephelyeken is biztosítható legyen, ezáltal a fenti televízió-műsorok elérhetősége ezeknél az adóállomásoknál nem változik észrevehetően a munkák időtartama alatt.

Október 13-án megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi adóállomáson is, melyet a harmadik telephely, Szentes fog követni novemberben. A folyamatban lévő technikai munkálatok teszik lehetővé, hogy továbbra is biztosítható legyen a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható televízió-csatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt. Az Antenna Hungária tervei szerint az ideiglenes antennarendszerre történő átállást a kabhegyi és szentesi telephelyen technikai okokból két héttel elhalasztja, ennek következtében azonban az AH nem tervezi, hogy az ideiglenes megoldás hosszabb ideig tartana.

Az antennarekonstrukciós munkák befejezésének tervezett időpontjai:
Kabhegy: 2008. november 8.
Szentes: 2008. november 25.

Előfizetési díj nélkül igénybe vehető szolgáltatás a nagyvárosokban és kistelepüléseken élőknek egyaránt

A kabhegyi állomás digitális szolgáltatásának lefedettsége Északnyugat- és Közép-Dunántúlra terjed ki, a budapesti adó Közép-Magyarországot, a szentesi adó pedig Délkelet-Magyarországot fogja besugározni. A MinDig TV szolgáltatás már 2008 végén elérhető lesz jónéhány nagyvárosban (Budapest, Szeged, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár, Tatabánya, Kaposvár, Békéscsaba, Veszprém és Zalaegerszeg), valamint a fenti régiók legkisebb településein egyaránt.

Az ígéretekhez hűen 2008 decemberétől közel 6 millió magyar állampolgár számára jön el a Digitális Karácsony


A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként az ígért időpontban, 2008. december 1-jén induló új, legmodernebb technológiát alkalmazó, digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt. Az új szolgáltatás a magyar lakosságnak valódi lehetőséget teremt arra, hogy ne kelljen fizetniük kedvenc televíziós műsoraikért.

Antenna Hungária

További információ:
Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs igazgató
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu


Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)

Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink