HU| EN

Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten

Szeptember 22-én hétfőn délelőtt látványos szakaszához ért a digitális földfelszíni televíziós (DFT) hálózatok kiépítése: a budapesti Széchenyi-hegyi

Szeptember 22-én hétfőn délelőtt látványos szakaszához ért a digitális földfelszíni televíziós (DFT) hálózatok kiépítése: a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson sor került a meglévő antennarendszer rekonstrukciójára, melynek keretében helikopteres beemelésre került sor.

Mint ismeretes, a magyar állam és az NHH előírásai alapján az Antenna Hungária szeptember 11-én a budapesti Széchenyi-hegyi adótoronnyal megkezdte az antennarendszerek rekonstrukcióját annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni televíziós (DFT) sugárzás decemberben elindulhasson.

A munka elérkezett a leglátványosabb szakaszához, szeptember 22-én hétfőn délelőtt sor került az antennatorony tetején lévő antennarendszer leszerelésére és az új antenna sikeres helikopteres beemelésére.

Az Antenna Hungária a német Kathrein-t bízta meg a budapesti UHF-antenna rekonstrukciójának elvégzésével. A Kathrein mérnökei az elvárásoknak megfelelő 12 szintes antennarendszert terveztek, amely a simulcast időszak (egyidejű analóg és digitális műsorsugárzás) és az időszakot követő DVB-T sugárzás követelményeinek is megfelel.

A Kathrein megbízásából az összes szerelési feladatot a berlini Turmbau Steffens & Nölle (TSN) végzi el, mint például a két, 180 méteres új főkábel behúzása és az antenna rekonstrukciója. A TSN a svájci Heliswisst bízta meg a helikopteres emelési munkálatok elvégzésével. A munka nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy összességében több mint 3,5 tonnás szerkezetet kellett felemelnie a speciálisan erre a célra Svájcból érkező, orosz gyártmányú Kamov KA32 A12 típusú helikopternek. A munka elvégzéséhez szükség volt a helikopter azon különleges képességére is, hogy ezt az óriási súlyt egy helyben állva, mozdulatlanul az antenna végleges rögzítéséig képes volt megtartani a levegőben. Az „európai súlyrekorder” helikopter különlegessége, hogy két turbina hajtja a különálló rotorokat és maximum 5 tonnát képes a magasba emelni.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:
Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs igazgató
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu


Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink