HU| EN

Francia nyelven is elérhető az euronews csatorna a MinDig TV-n

Az Antenna Hungária a mai naptól francia nyelven is elérhetővé tette az euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján.

Az Antenna Hungária a mai naptól francia nyelven is elérhetővé tette az euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján. A nyelvválasztás lehetőségét az AH egy eddig még nem alkalmazott technikával biztosítja, a nézők ezentúl már a programlistából közvetlenül kiválaszthatják a kívánt nyelvet.

Az euronews műsora a mai naptól kibővült a francia nyelv választásának lehetőségével a MinDig TV programkínálatában. Mint ismeretes, az Antenna Hungária 2009. augusztus végétől kísérleti jelleggel elérhetővé tette az euronews programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. A csatorna előfizetési díj nélkül, SD felbontásban, angol, német és francia nyelven érhető el Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán.

A mostani bővítéssel az Antenna Hungária egy újfajta elérési módot tesztel az euronews csatorna különböző verziói kapcsán, a műsor három nyelvű verziója három önálló csatornaként jelenik meg a műsorlistában, így a nézők ezentúl már a programlistából közvetlenül kiválaszthatják a kívánt nyelvet. Az aktuális nyelv megnevezése a műsor nevében szerepel (EN, GER, FR) ezzel is megkönnyítve az új alkalmazás használatát.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:
Antenna Hungária Zrt.
Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

MinDig TV szabadon vehető csatornák:Antenna Digital Terra+ pre-paid kártyával vehető kódolt csatornák:A MinDig TV-ről (
www.mindigtv.hu)
A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel, mely 2009. december 1-jével 88%-ra emelkedik. Az előfizetés nélküli szolgáltatás jelenleg 7 csatornát tartalmaz. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Az üzletek kínálatában megtalálhatók a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)
Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja.

A euronews-ról (www.euronews.net)
A euronews csatorna 1993 januárjában indult el, a világ eseményeit európai perspektívából mutatja be. A napi 24 órában sugárzó program 8 nyelven érhető el egyidejűleg: arab, angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál és orosz nyelveken. A euronews félóránként publikálja a legfrissebb hír-összefoglalóját, melyet részletes üzleti, európai és sportprogramok, valamint a legfontosabb európai sajtóorgánumok főcímeinek áttekintése és időjárás-jelentés követ. A euronews kiemelt programjai a témák széles skálájával foglalkoznak, mint például: tudomány, mozi, divat, új technológiák, világűr. A euronews programját világszerte sugározzák, 293 millió háztartást ér el a világ 147 országában kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A csatorna elérhető a mobilszolgáltatók kínálatában is (3G, VOD), ADSL/szélessávú internet hálózatokon, az élő adás nézhető a nemzetközi légitársaságok fedélzetén is. A nézők hozzájuthatnak a euronews csatornához a PDA-jukon, és az élő adás követhető Európában az interneten keresztül, a RealNetworks Superpass csomagjában. A euronews és a no comment TV szintén elérhető a YouTube-on és a Dailymotion-on.

További híreink