HU| EN

Elindult a MinDig TV kereskedelmi szolgáltatás Győr vétel-körzetében: decembertől az előfizetési díj nélküli digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás szinte az egész országba eljut

A mai napon ünnepélyes ceremónia keretében elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Győr vételkörzetében.

A mai napon ünnepélyes ceremónia keretében elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Győr vételkörzetében. Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Dr. Szekeres Tamás a győri Széchenyi István Egyetem rektora, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Győrött. Az Antenna Hungária 2009. végéig összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik.

2009. november 26-án ünnepélyes ceremónia keretében Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Dr. Szekeres Tamás a győri Széchenyi István Egyetem rektora, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Győr vételkörzetében. A médiaeseményt követően félnapos digitális átállás konferencia keretében tekintették át a szakma képviselői, hogy milyen új lehetőségeket teremt a digitalizálás a földfelszíni műsorterjesztésben a folyamatban érdekelt szereplők és a televíziónézők számára.

Az Antenna Hungária 2009. végéig összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik. Északnyugat-Magyarországon a tavaly elindított kabhegyi adóhoz idén a győri és a vasvár-hegyhátsáli adó csatlakozik, ezek a telephelyek biztosítják a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását. A MinDig TV szolgáltatás hálózatának jelentős bővítése kiemelten fontos esemény az összes, digitális átállás folyamatában érintett félnek és a nézőknek egyaránt.

„A digitális földfelszíni platform jelentős szociális missziót is betölt, hiszen közel 2 millió magyar állampolgár nem akar előfizetni, vagy nem teheti meg, hogy előfizessen kábeles vagy műholdas szolgáltatásokra. A DVB-T az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, szabadon fogható digitális televíziós szolgáltatást nyújt most és az analóg hálózat lekapcsolását követően is. A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás a legnagyobb városokban és a ritkán lakott területeken egyaránt elérhető, függetlenül a település méretétől, ezáltal minden állampolgárt elsőrendűként kezelve. A szabadon fogható platform megoldást kínál a magyar állampolgárok számára, hogy ne kelljen havidíjat fizetni a kedvenc televíziós csatornáikért, valamint biztosítja a széles körű informálódás lehetőségét” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

A szolgáltatás lakossági lefedettsége 88%-ra történő emelésének, valamint a növekvő ismertség és a bővülő eszközértékesítés következtében olcsó dekóderek és integrált televíziókészülékek kerülnek a boltokba országszerte. Így gyakorlatilag minden magyar háztartásba megérkezhet a Digitális Karácsony.

Antenna Hungária Zrt.További információ:
Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)
A MinDig TV szolgáltatás 2008. december 1-jén indult el közel 60%-os lakossági lefedettséggel, mely 2009 decemberében 10 új vidéki digitális telephely üzembe helyezésével 88%-ra emelkedik. Az előfizetés nélküli szolgáltatás jelenleg 7 csatornát tartalmaz. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Immáron több mint 200 üzlet kínálatában találhatók meg a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

További híreink