HU| EN

Elindult a euronews csatorna tesztsugárzása a MinDig TV-n

Az Antenna Hungária 2009. augusztus 28-án elindította a nemzetközi, többnyelvű hírcsatorna, a euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális

Az Antenna Hungária 2009. augusztus 28-án elindította a nemzetközi, többnyelvű hírcsatorna, a euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján.

Az Antenna Hungária kísérleti jelleggel elérhetővé tette a euronews programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében, a csatorna előfizetési díj nélkül, SD felbontásban 2009. augusztus 28-ától érhető el Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán. Az új program megjelenésével a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálata immáron hét televízió- és három rádiócsatornát tartalmaz.

A digitális technológiának köszönhetően lehetőség nyílik a csatonák több nyelven történő sugárzására, az új funkció tesztelése a euronews programjával kezdődött meg: a teszt első szakaszában a csatorna angol és német nyelven érhető el, mely később a csatorna további nyelveivel bővülhet.

A euronews programját világszerte sugározzák, 293 millió háztartást ér el a világ 147 országában kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A program 8 nyelven érhető el egyidejűleg, arab, angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál és orosz nyelveken.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a euronews engedélyezte számunkra a csatorna tesztsugárzását a MinDig TV platformon, mellyel ismét bővült a szabadon fogható kínálat. Ennek köszönhetően a digitális földfelszíni szolgáltatás hazai nézői előfizetési díj nélkül jutnak hozzá egy színvonalas európai programhoz, valamint egy, a digitális technológia által kínált új tulajdonsággal, a nyelvválasztással ismerkedhetnek meg. Ezen túlmenően a terveinkben szerepel további tartalomszolgáltatókkal való együttműködés és a magyar nézőknek rendelkezésre álló szabadon fogható kínálat további bővítése” – mondta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt. Euronews

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Euronews
Hélène Frechette
PR és sajtókapcsolati vezető
Tel: +33 4 72 18 80 56
E-mail: frechette@euronews.net

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. Az előfizetés nélküli szolgáltatás jelenleg 7 csatornát tartalmaz. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Az üzletek kínálatában megtalálhatók a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja.

A euronews-ról (www.euronews.net)

A euronews csatorna 1993 januárjában indult el, a világ eseményeit európai perspektívából mutatja be. A napi 24 órában sugárzó program 8 nyelven érhető el egyidejűleg: arab, angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál és orosz nyelveken. A euronews félóránként publikálja a legfrissebb hír-összefoglalóját, melyet részletes üzleti, európai és sportprogramok, valamint a legfontosabb európai sajtóorgánumok főcímeinek áttekintése és időjárás-jelentés követ. A euronews kiemelt programjai a témák széles skálájával foglalkoznak, mint például: tudomány, mozi, divat, új technológiák, világűr. A euronews programját világszerte sugározzák, 293 millió háztartást ér el a világ 147 országában kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A csatorna elérhető a mobilszolgáltatók kínálatában is (3G, VOD), ADSL/szélessávú internet hálózatokon, az élő adás nézhető a nemzetközi légitársaságok fedélzetén is. A nézők hozzájuthatnak a euronews csatornához a PDA-jukon, és az élő adás követhető Európában az interneten keresztül, a RealNetworks Superpass csomagjában. A euronews és a no comment TV szintén elérhető a YouTube-on és a Dailymotion-on.

További híreink