HU| EN

Elindult a digitalis földfelszíni rádiós kísérleti sugárzás DAB+ formátumban

Az Antenna Hungária kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán. A kísérlet 2009. január 23-ától február végéig érhető

Az Antenna Hungária kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán. A kísérlet 2009. január 23-ától február végéig érhető el Budapesten és környékén és a Magyar Rádió MR1, MR2 és MR3 csatornáit, valamint a Swiss Satellite Radio három csatornáját tartalmazza.

Az Antenna Hungária (AH) a korszerűbb DAB+ tömörítési eljárást választotta a digitális földfelszíni rádiós szolgáltatásokat illetően a tavalyi tendereztetés során, mellyel akár 16-18 csatorna műsora juttatható el a hallgatókhoz. A Nemzeti Hírközlési Hatósággal kötött hatósági szerződés értelmében 2008. decemberéig az AH kiépítette a digitális földi rádióhálózat első ütemét, melynek lakossági lefedettsége megközelíti a 30%-ot.

Párhuzamosan a magyarországi rádiós tartalomszolgáltatókkal történő kereskedelmi tárgyalásokkal, az AH szándékában áll a rendszer valós, élő tartalommal való tesztelése, a szükséges technikai finomhangolások elvégzése, a rádióhallgatók figyelmének felhívása a rádiózás ezen új formájára, valamint a leendő partnerek számára a szolgáltatás minőségének és vételi lehetőségének demonstrálása.

Ennek érdekében az Antenna Hungária egy hónapos kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán. A kísérlet 2009. január 23-ától február végéig érhető el Budapesten és környékén, és a Magyar Rádió MR1, MR2 és MR3 csatornáit, valamint a Swiss Satellite Radio három csatornáját tartalmazza (Swiss Jazz, Swiss Classic és Swiss Pop).

Az AH számít arra, hogy a következő hónapokban megjelennek az első közszolgálati és kereskedelmi csatornák a hivatalos kereskedelmi DAB+ szolgáltatás kínálatában.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink