HU| EN

Elhárult az akadály a digitális földfelszíni rádiós szolgáltatás tervek szerinti, decemberi startja elől

A tegnapi napon a bíróság elutasította a digitális rádiós multiplex üzemeltetési pályázat eredményével kapcsolatos beadványt, ezáltal elhárult

A tegnapi napon a bíróság elutasította a digitális rádiós multiplex üzemeltetési pályázat eredményével kapcsolatos beadványt, ezáltal elhárult az utolsó akadály is a digitális földfelszíni rádiós (DFR) szolgáltatás tervek szerinti, decemberi indítását illetően.

Elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázati eredményt támadta meg. A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel egy VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt-t nyilvánította.”

Az Antenna Hungária és engedélyes leányvállalata, az Antenna Digitális Rádió Műsorterjesztő Kft. a Nemzeti Hírközlési Hatóság oldalán beavatkozóként vett részt a perben. A döntéssel elhárult az utolsó akadály is a digitális földfelszíni rádiós (DFR) szolgáltatás tervek szerinti, decemberi indítását illetően.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs igazgató
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

További híreink