HU| EN

Az m1 és m2 csatornákkal bővül a DVB-H mobil-televíziós kínálat

A mai naptól az m1 és m2 csatornákkal bővül az Antenna Hungária Csoport Budapesten elérhető, DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszerének kínál

A mai naptól az m1 és m2 csatornákkal bővül az Antenna Hungária Csoport Budapesten elérhető, DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszerének kínálata, mely immáron 6 programot tartalmaz.

Mint ismeretes, tavaly decemberben az Antenna Hungária Csoport elindította a
DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti sugárzást, mely Budapest legnagyobb részén, még az épületeken belül is jó vételt biztosít, a kültéri lefedettség pedig Budapest határain is túlnyúlik. Az adók az Antenna Hungária Széchenyi-hegyi állomásáról, valamint a Száva utcából és a Hármashatár-hegyről sugároznak. Mindegyik adó ugyanazon a frekvencián, az UHF sáv 38-as tv-csatornáján sugároz, az adók szinkronizált, egyfrekvenciás (SFN) hálózatot képeznek, ezáltal a vevőkészülékek a körzetek határán való áthaladáskor is folyamatosan vehetik a kiválasztott műsort.

A kísérleti szolgáltatás keretében a DVB-H vevővel rendelkező készülékek tulajdonosai – becslések szerint jelenleg tízezer feletti felhasználó – szabadon, előfizetési díj nélkül érhetik el a kínálatban szereplő csatornák műsorait.

2009. szeptember 16-ától a kísérleti DVB-H szolgáltatás az m1 és m2 csatornákkal bővül, ezáltal a kínálatban már 6 program szerepel, a fenti két csatornán kívül a Duna TV, a Duna II Autonómia, az ATV és a Hír TV programja érhető el. A Magyar Televízió m1 HD és m2 HD programjaival július elején csatlakozott a MinDig TV elnevezésű digitális földfelszíni televíziós platformhoz, az Antenna Hungária most fejezte be azt a technikai fejlesztést, amely lehetővé tette a fenti programok DVB-H platformon történő sugárzását is.

“Meg vagyunk győződve arról, hogy a tömegtermékként pozicionált DVB-H alapú mobil-televíziós szolgáltatásra lesz piaci kereslet, melyet alátámaszt a világ számos országában elindított mobil-televíziós szolgáltatások sikere. Biztosak vagyunk abban, hogy a műsorszóró technológia a legalkalmasabb egy ilyen tömegtermék átviteli technológiáját illetően, és az Európai Unió is a DVB-H-t támogatja, mint mobil-televíziós műsorszóró technológiai megoldást. Számos kulcsfontosságú készülékgyártó tervei között szerepel, hogy egyre több DVB-H szolgáltatás vételére alkalmas eszköz forgalmazását kezdik meg a következő hónapokban. Terveink között szerepel a tárgyalások folytatása az összes piaci szereplővel, annak érdekében, hogy a DVB-H alapú kereskedelmi szolgáltatás a következő hónapokban el tudjon indulni Magyarországon” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:


Antenna Hungária Zrt.
Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu


A jelenlegi DVB-H lefedettség Budapest körzetében (ahol jó beltéri vétel is várható)Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)
Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A DVB-H-ról (Digital Video Broadcasting – Handheld, www.dvb-h.org)
A földfelszíni digitális televíziózás új üzleti lehetősége a mobiltelefonok számára nagyszámú, akár 15-25 élő televíziós csatornát sugárzó DVB-H technológia, amely a már sok országban bevezetett DVB-T rendszerrel kompatibilis szabványra épül, annak mobil környezethez való adaptációja. A műsorszóráson alapuló mobil-televíziós szolgáltatásokban mind a műsorszóró cégek, mind a mobil távközléssel foglalkozó társaságok piaci lehetőséget látnak. Ennek tudható be, hogy az elmúlt négy év során számos európai országban hoztak létre kísérleti DVB-H rendszert, és Olaszországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Albániában már a kereskedelmi szolgáltatás is beindult. Az Európai Bizottság is a DVB-H-t ajánlja alkalmazni mobil-televíziós műsorszóró szabványként.

További híreink