HU| EN

Az Antenna Hungária felkészülten várja a digitális átállás hajráját

Az év végéig további 25 telephelyről indul el a digitális földfelszíni sugárzás

Az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásának első ütemére a jövő héten, 2013. július 31-én 12.30 perckor, az ország középső területein kerül sor. Az analóg sugárzás helyébe lépő digitális MinDig TV szolgáltatás már szinte az egész országban elérhető egy szoba- vagy tetőantenna és egy dekóder segítségével, vagyis az érintetteknek az átállással nem kell megvárniuk az analóg lekapcsolás napját. Az Antenna Hungária hat átjátszóadó-telephelyen augusztus 1-jén elindítja a digitális sugárzást, november elejétől pedig további 19 telephelyről lesz elérhető a MinDig TV.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján a digitális átállás utolsó fázisa, vagyis az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolása két lépcsőben valósul meg: az első ütemben július utolsó napján Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép.

A digitális MinDig TV és a MinDig TV Extra Alapcsomagja már szinte az egész országban, a lakosság 98%-a számára elérhető egy szoba- vagy tetőantenna és egy dekóder segítségével, vagyis az érintetteknek az átállással nem kell megvárniuk az analóg lekapcsolás napját. Az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásának első ütemére 2013. július 31-én 12.30 perckor, az ország középső területein – Észak- és Közép-Dunántúl, Budapest és Pest megye, Dél-Alföld – kerül sor.

Az analóg sugárzás leállítása után az Antenna Hungária 2013. augusztus 1-jén hat átjátszóadó-telephelyen elindítja a digitális sugárzást, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások teljes palettája – összesen 31 televíziócsatorna – lesz elérhető:

2013. augusztus 5-én Szentes és Battonya telephelyekről is elindul a MinDig TV Extra családi csomagjának sugárzása, ezáltal Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyék teljes területén, illetve Bács-Kiskun megye túlnyomó részén elérhetővé válik a további 13 televíziócsatornát kínáló csomag is.

Az analóg földfelszíni televíziós hálózatok leállításának második ütemére 2013. október 31-én kerül sor, ezt követően az Antenna Hungária november elején zömében Északkelet-Magyarországon további 19 telephelyről indítja el a digitális földfelszíni televíziós sugárzást, ezáltal a digitális telephelyek száma kilencvenre bővül.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, amellyel az AH a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat. Az analóg lekapcsolás 2013. október 31-i, második ütemét követően pedig további jelentős fejlesztések várhatók, a MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió. A cég teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:
Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról: www.ahrt.hu
A MinDig TV-ről: www.mindigtv.hu; www.atallas.hu
A MinDig TV Extráról: www.mindigtvextra.hu


További híreink