HU| EN

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital együttműködési megállapodást kötött a MinDig TV kapcsán – elindult a dekóderek kedvező részletfizetéses konstrukciója

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital között létrejött stratégiai együttműködés alapján megkezdődött a TechniSat által gyártott HDT4 típusjelű

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital között létrejött stratégiai együttműködés alapján megkezdődött a TechniSat által gyártott HDT4 típusjelű , DVB-T MPEG-4 HD digitális földfelszíni dekóderek forgalmazása. A TechniSat dekódere csatlakozott a MinDig TV matricás termékek köréhez, a berendezés speciálisan az Antenna Hungária által megadott műszaki paramétereknek megfelelően fejlesztették ki. A készülék kedvező részletfizetéses konstrukcióban is megvásárolható, valamint házhoz szállítással is megrendelhető.

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital reményei szerint a két társaság eredményesen együttműködhet a földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) területén. A TechniSat Digital megkezdte a MinDig TV szolgáltatás vételére alkalmas HDT4 típusjelű, DVB-T MPEG-4 beltéri vevőegységek forgalmazását, amelyek SD és HD minőségű programok vételét is lehetővé teszik, valamint a kódolt adások vételére is elő vannak készítve. A berendezést kifejezetten az Antenna Hungária által megadott műszaki paramétereknek megfelelően tervezték, ezt a vásárlók felé a készüléken található MinDigTV matrica is jelzi, mely a garancia arra, hogy az adott dekóder alkalmas a hazai digitális földfelszíni adások vételére. A dekóder kedvező részletfizetéses konstrukció keretében is megvásárolható, és házhoz szállítással is megrendelhető.

A TechniSat HDT4 dekóder részletesebb leírása az alábbi linken található meg:

http://www.technisat.hu


A TechniSat partnerbankja, a Polgári Takarékszövetkezet segítségével kiemelkedően kedvező pénzügyi konstrukcióban is tudja kínálni a berendezést, amelynek havi törlesztőrészlete nem haladja meg a magyar havi minimálbér 1 százalékát.

A kedvező részletfizetéses konstrukció leírása az alábbi linken olvasható:

http://www.polgaritksz.hu/page.php?ad_type=default&page_type=stat&page_id=00100146


„Nagy örömünkre szolgál, hogy a forgalmazott DVB-T dekóderek kínálata folyamatosan bővül, ezáltal a nézők egyre több kedvező árú készülék közül választhatnak. A két társaság együttműködése a dekóderek forgalmazásán és a MinDig TV matricarendszer használatán kívül a közös kommunikációs tevékenységekre is kiterjed. Ez azt jelenti, hogy mostantól a TechniSat a MinDig TV stratégiai partnerei közé tartozik, és a digitális átállással kapcsolatos tudnivalók lakossági tájékoztatásában is részt vesz” – mondta Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária Zrt. műsorterjesztési és műszaki szolgáltatási igazgatója.

Török Zoltán, a TechniSat Digital Hungary Kft. értékesítési igazgatója a stratégiai együttműködés kapcsán úgy fogalmazott, hogy „büszkeséggel tölt el minket, hogy az Antenna Hungária stratégiai partnere lehetünk, ezáltal részt vehetünk a magyarországi digitális átállás folyamatában. Németországban a TechniSat úttörő szerepet játszott a digitális földfelszíni műsorszórás bevezetésében, és az ott szerzett szakmai tapasztalatok jelentős részét a magyar piacon is sikerrel tudjuk majd felhasználni, ezáltal a nézők számára a legjobb megoldást biztosítani. A digitális beltéri egységek fejlesztése és gyártása terén Németországban a TechniSat az egyik legelismertebb piaci szereplőnek számít, a jó minőségű és innovatív termékeiről vált ismertté.

Habár 2006 óta gyártunk Magyarországon parabolaantennákat, és nemrégiben nyitottuk meg új üzemünket Abasáron, a TechniSat neve ennek ellenére hazánkban még nem kellően ismert. Az Antenna Hungáriával megkötött stratégiai együttműködés jelentős lépés a magyar piaci pozíciónk tekintetében. A forgalomba kerülő, teljesen új fejlesztésű digitális dekóderek kifejezetten az AH igényei szerint, a helyi sajátosságokat figyelembe véve készültek. Egyéb termékeink, így például a TechniSat televíziók, a HDTV-k és az integrált DVB-T, DVB-S és DVB-C tunerrel rendelkező készülékek is megfelelnek a legmagasabb színvonalú technikai standardoknak. Ennek eredményeképpen a TechniSat Digital a MinDig TV szolgáltatás vételére egyedülállóan széles kínálatot biztosít”.

Antenna Hungária Zrt. TechniSat Digital Hungary Kft.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

TechniSat Digital Hungary Kft.
Török Zoltán
értékesítési vezető
Tel: +36-37-560-444
Mobil: +36-30-431-5536
E-mail: z.torok@technisat.com

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. Az előfizetés nélküli szolgáltatás jelenleg 6 csatornát tartalmaz. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Az üzletek kínálatában megtalálhatók a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja.

A TechniSat csoportról (www.technisat.com)

A TechniSat Digital Csoport a digitális műsorszórással kapcsolatos területekre specializálódott, dinamikusan növekvő, innovatív német vállalatcsoport, amely fejlesztéssel és gyártással egyaránt foglalkozik. A társaság széles termékskáláján a PVR és beépített CA (Conditional Access) HDTV digitális beltéri egységek mellett, CA modulok és beépített CA/Common Interface IDTV-k is szerepelnek. A társaság Németországban és Európában számos üzemet működtet, Németországban és Angliában K+F létesítményekkel is rendelkezik. A cég minden termékét a TechniSat Digital tapasztalt hardver- és szoftvermérnökei tervezik és fejlesztik. A TechniSat Digital a nagyobb CA forgalmazók mindegyikénél – például CONAX, Cryptoworks/Irdeto, Nagravision, Viaccess, NDS – kiemelt üzleti partneri státuszt élvez.

A TechniSat Digital Hungary Kft.-ről


A TechniSat Digital Hungary Kft. 2007. elején alakult, Abasáron létesített üzemében a termelés rövidesen megindulhat. A társaság a magyarországi földfelszíni digitális piac jelentős fejlődését látva döntött az abasári üzem és értékesítési részleg létrehozása mellett. Az új értékesítési részleg felállításával a TechniSat Digital Magyarország Kft. célja, hogy ügyfelei és stratégiai partnerei részére még magasabb színvonalú kiszolgálást tudjon biztosítani és ügyfeleivel az eddiginél is szorosabb kapcsolatot tudjon fenntartani.

További híreink