HU| EN

Az Antenna Hungária elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a budapesti Száva utcai adótoronyból

Az Antenna Hungária (AH) az elmúlt egy hónap jelentős beruházásának eredményeképpen sikerrel elindította a digitális sugárzást a Dél-Pesten található

Az Antenna Hungária (AH) az elmúlt egy hónap jelentős beruházásának eredményeképpen sikerrel elindította a digitális sugárzást a Dél-Pesten található Száva utcai adótoronyból.

A Száva utcai adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi adóval, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a két budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz).

Ezáltal az Antenna Hungária egy további lehetőséget kínál a budapesti nézők számára a MinDig TV szolgáltatás vételéhez, a vételi minőség javításához lehetséges, hogy változtatni kell a vevőantenna irányán.

Antenna Hungária Zrt.

Az Antenna Hungária által nyújtott digitális szolgáltatások paraméterei:



További információ:


Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású műsoraival. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Decembertől megjelentek az üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

További híreink