HU| EN

Az Antenna Hungária elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a budapesti Hármashatár-hegyi adótoronyból

2010. június 11-én az Antenna Hungária üzembe helyezte a Hármashatár-hegyi digitális televíziós adóját, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra digitál

2010. június 11-én az Antenna Hungária üzembe helyezte a Hármashatár-hegyi digitális televíziós adóját, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások adásai immáron három budapesti adóállomásról foghatók.

Az Antenna Hungária (AH) a mai napon sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a Hármashatár-hegyi adótoronyból. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi és a Száva utcai adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a három budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz).

Ezáltal az Antenna Hungária egy további lehetőséget kínál a budapestieknek, különösen az Észak-Budán és Észak-Pesten, valamint a Dunához közel eső területeken élők számára a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételéhez. A vételi minőség javításához lehetséges, hogy változtatni kell a vevőantenna irányán.

A szabadon fogható csatornákat tartalmazó MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás egyedülálló lehetőséget kínál a futballrajongó nézők számára: a
MinDig TV felhasználók előfizetési díj nélkül, HD minőségben nézhetik a 2010. június 11-én kezdődő Dél-Afrikai Futball Világbajnokság összes mérkőzését a közszolgálati televízió m1 HD és m2 HD csatornáin.

A kibocsátott rádióengedély alapján a maximális ERP (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) mintegy 9 kW mindkét multiplex vonatkozásában. A két meglévő budapesti digitális adóállomás februári teljesítményemelését követően a Hármashatár-hegyi adó elindításával még kedvezőbb lehetőségek nyílnak a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételére a fővárosban és környékén élők számára.

Antenna Hungária Zrt.

További információ:
Antenna Hungária Zrt.
Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV Extráról (www.mindigtvextra.hu)További híreink