HU| EN

Antenna Hungária: meghosszabbított határidővel várja a startupok jelentkezését az Aha!Brainstore 3.0 startup verseny

Dróntechnológia, IoT megoldások vagy mesterséges intelligencia a hétköznapokban? Az Antenna Hungária szervezésében szeptember elején indult Aha!Brainstore 3.0 meghosszabbított határidővel, október 25-ig várja a 10 fókuszterület valamelyikén tevékenykedő startupok jelentkezését!

Startuponként 15-60 millió forintos befektetés mellett elismert mentorok szakmai támogatására és a szervező vállalatok – Antenna Hungária, Hiventures, Drukka, Intellitext és Telenor Magyarország - kapcsolati támogatására is számíthatnak az Aha!Brainstore 3.0 verseny győztesei.

Az idén harmadik alkalommal elstartolt AHa!Brainstore új fókuszterülettel bővült; az IoT, a mesterséges intelligencia, az OTT és az esport mellett 5G alkalmazási megoldásokkal is várják a jelentkezőket a szervezők.

 

Az AHa! Brainstore program fókuszterületei

 

„Az elmúlt években zajló telekommunikációs és médiapiaci változások arra engednek következtetni, hogy a piaci szereplők egyre inkább a több lábon állás felé mozdulnak el. Elég csak körbenézni a hazai piacon, ahol a telkó cégek portfóliójában a hagyományos szolgáltatások mellett megjelentek az IoT (Internet of Things), a TV nézés fogalmát új alapokra helyező OTT (infrastruktúrától független interneten elérhető tartalomszolgáltatás), vagy az egyre nagyobb kiberveszélyre megoldást jelentő komplex IT biztonsági szolgáltatások. Ahhoz, hogy a nagyvállalatok lépést tudjanak tartani a változásokkal és versenyképesek maradjanak, nélkülözhetetlen innovációs képességük fejlesztése, melynek egyik legjobb és leghatékonyabb mondja a startupokkal való szinergikus együttműködés.” – mondta el dr. Mándi Gábor az Antenna Hungária vezérigazgató-helyettese.

Az AHa!Brainstore stratup programba való jelentkezés pár kattintással és néhány kérdés megválaszolásával jár, cserébe a legígéretesebb startupok tőkebefektetést kaphatnak 15-65 millió forint értékben, az Antenna Hungária teljes infrastruktúrájának és szakembergárdájának támogatását élvezhetik, valamint számtalan hazai és régiós partnerkapcsolatra tehetnek szert. A jelentkezés határideje október 25-ig meghosszabbításra került, jelentkezni az AHa!Brainstore weboldalán van lehetőség: https://www.ahabrainstore.hu/

***************************************************************************************************************************

A Telenor Magyarországról

A Telenor Magyarország a hazai piac egyik vezető mobiltávközlési vállalata. Hipernet hálózatának folyamatos fejlesztésével, innovatív megoldásaival a hazai piac hosszú távú befektetője. Fejlesztéseik középpontjában ügyfeleik igényei állnak.

A vállalat 1994-ben Pannon GSM néven jelent meg a mobiltávközlési piacon, 2010-ben vette fel a Telenor Magyarország nevet; székhelye Törökbálint. A Telenor Magyarország tulajdonosa 2018. július óta a PPF Csoport, amely több piaci szegmensben végez befektetői tevékenységet, például a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, az ingatlanpiac és a gépipar területén, és számos országban van jelen Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. 2019 októberében a Telenor Magyarországban 25%-os részesedést vásárolt az Antenna Hungária.

A Hiventuresről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup, és a hagyományos kis- és középvállalkozások finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes KKV ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

Bővebb információ a www.hiventures.hu és kkvpro.hiventures.hu weboldalakon található.

Az Antenna Hungáriáról

A 100%-ban magyar állam tulajdonában lévő Antenna Hungária a hazai telekommunikációs szektor egyik meghatározó szereplője, amely folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, a legkorszerűbb technológiákat, amik ügyfeleinek, valamint üzleti partnereinek kényelmét és elégedettségét szolgálják. Szolgáltatási portfóliójának folyamatos bővítése mellett, az országos jelenlétére támaszkodva az elsők között kezdte el LoRa WAN hálózat építését annak érdekében, hogy egy új, rohamosan fejlődő iparágban, az IoT szolgáltatások területén is magas szinten tudja kiszolgálni jelenlegi és jövőbeni ügyfeleit.

Bővebb információ a www.ahrt.hu weboldalon található.

A Drukka Startupsról

A Drukka Startups nemzetközi szinten is elismert startup stúdió, amely ígéretes, akár ötlet szintű vállalkozások, startupok mentorálásával, inkubálásával foglalkozik, eddig több mint 2 millió eurónyi befektetéshez segítve projektcégeit. A stúdió 2011-ben alakult, kezdetben főleg web és okostelefon alkalmazások fejlesztésével, online marketing kampányok szervezésével foglalkozott, 2015 után pedig folyamatosan előtérbe kerültek a speciális metodika alapján végzett startup befektetések és mentorálások, amelynek eredményeként a stúdió által gondozott cégek lényegesen rövidebb idő alatt, de az iparági átlagoknál nagyságrendileg nagyobb sikerrátával tudnak működni. A szakemberekből és ötletekből nem szűkölködő, amerikai és erdélyi leányvállalattal is rendelkező cégben jelenleg több mint negyvenen dolgoznak és alkotnak. 

Intellitext Kft-ről

Intellitext Kft az ÖKO_16 program keretében, részben a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivataltól kapott állami támogatásból, több, mint 850 millió forint értékű tőkebefektetést helyez ki, amelyet elsősorban hardware fókuszú, innovatív vállalkozásokba kíván társaság fektetni. Az inkubátor a tőkebefektetés mellett számos termékfejlesztési és piacraviteli szolgáltatással áll portfóliócégei rendelkezésére.

Bővebb információ a Drukka Startups weboldalán található.

További híreink