HU| EN

A Magyar Televízió csatornái a digitális MinDig TV kínálatában

Megszületett a megállapodás az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. és a Magyar Televízió (MTV) között a digitális földfelszíni műsorterjes

Megszületett a megállapodás az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. és a Magyar Televízió (MTV) között a digitális földfelszíni műsorterjesztésről. Az m1 és m2 műsora nagy felbontásban (HD) érhető el 2009. július 1-jétől a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatában.

Aláírta a megállapodást az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. és a Magyar Televízió a közszolgálati csatornák részvételéről a MinDig TV digitális földi platformon. Az m1 és m2 műsora nagy felbontásban, előfizetési díj nélkül fogható 2009. július 1-jétől a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A közszolgálati csatornák programjai Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán érhetők el.

Mint ismeretes, a MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy MinDig TV matricával ellátott, földfelszíni vételre alkalmas dekóder, vagy integrált televízió szükséges.

Az Antenna cégcsoport és a Magyar Televízió hosszú távú, 2020 szeptemberéig tartó megállapodása értelmében a két cég megállapodott a digitális átállásról és a platformhoz való csatlakozásról.

„Fontosnak tartjuk, hogy a földfelszíni platformon az MTV is ott legyen. A magyar háztartások jelentős részébe, jelenleg körülbelül 20%-ába kizárólag ebben a formában jutnak el a közszolgálati tartalmak. A Magyar Televízió elkötelezett támogatója a digitális átállásnak, felkészülünk a jövő kihívásaira. Támogatunk minden új technológiát, amely a nézők javát szolgálja, legyen szó akár az értékes tartalomkínálat bővítéséről, akár a televíziózás élményének javításáról. A jövő televíziója hamarosan megérkezik” – hangsúlyozta Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke.

„Üdvözöljük a Magyar Televízió döntését, amelynek értelmében a digitális földfelszíni platform egyik legmeghatározóbb szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Azzal, hogy az MTV hosszú távra csatlakozott ehhez a platformhoz, a szolgáltatás előfizetési díj nélküli kínálata már hat csatornát tartalmaz, amelyből három nagy felbontású (HD). A MinDig TV az egyedüli szolgáltatás, amely előfizetési díj nélkül biztosítja a legnépszerűbb hazai csatornákat, immáron kétszer annyi szabadon fogható csatornát kínál, mint amennyi az analóg földi platformon elérhető. A MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége decemberben jelentősen, 88%-ra emelkedik, emellett a tartalomkínálatot is tovább kívánjuk bővíteni” – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt. Magyar Televízió Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Magyar Televízió Zrt.
Csorba Mária
sajtókapcsolati főmunkatárs
Tel: +36 30 986-8639
E-mail: maria.csorba@mtv.hu

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. Az előfizetés nélküli szolgáltatás jelenleg 6 csatornát tartalmaz. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Az üzletek kínálatában megtalálhatók a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)

Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja.

A Magyar Televízióról (www.mtvzrt.hu)

Az immáron 52 éves Magyar Televízió jelenleg két csatornát működtet: az m1-et és az m2-t. Modern hagyományőrzőként arculata a magyar népművészetet és a mai magyar formatervezés motívumait elegyíti, kifejezve a nemzeti közszolgálati televízió küldetését. Az m1 minden más országos televíziónál nagyobb időtartamban sugároz kulturális, művelődési, tudományos, oktatási, valamint hír- és hírháttér műsorokat. Kiemelt figyelmet fordít a vallási és az egyházi, továbbá a nemzeti, etnikai és más kisebbségi kultúrák értékeinek a megjelenítésére. Az m2 elsőként tért át a digitális sugárzásra, 2008 nyarán kezdte meg a nagyfelbontású (HD) műsortartalmak továbbítását. A tudás csatorna következetes műsorpolitikájának köszönhetően nagy hangsúlyt fektet az informatív közszolgálati magazinokra, oktatási műsorokra, európai és a hazai filmekre.

További híreink