HU| EN

A Hungaro DigiTel átvette a GTS-Datanet műholdas adatátviteli tevékenységé

Múlt csütörtökön lezárult a tranzakció, amelynek értelmében az Antenna Hungária csoporthoz tartozó Hungaro DigiTel Kft. (HDT) átvette a GTS-Datanet

Múlt csütörtökön lezárult a tranzakció, amelynek értelmében az Antenna Hungária csoporthoz tartozó Hungaro DigiTel Kft. (HDT) átvette a GTS-Datanet Távközlési Kft. VSAT tevékenységét, ezáltal a HDT tovább növelte a részesedését a műholdas adatátviteli szolgáltatások területén Magyarországon.

A két cég között létrejött szerződés alapján az Antenna Hungária 55,4%-os tulajdonában álló Hungaro DigiTel Kft. (HDT) átvette a GTS-Datanet Távközlési Kft. műholdas adatátviteli tevékenységét. A tranzakció az eszközök megvásárlását, valamint az ügyfélszerződések átvételét foglalja magában.

„A GTS-Datanet történetében a 2009-es év korszakhatárt jelent: széles szolgáltatási portfólióval rendelkező magyarországi szolgáltatóból egy teljes közép-európai régiót lefedő üzleti távközlési csoport integráns részévé alakulunk” – mondta el Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. „Anyavállalatunk, a GTS Central Europe a régió más országaiban nem kínál műholdas adatátviteli szolgáltatást. A GTS csoport portfóliójának egységesítése miatt döntöttünk úgy, hogy megválunk VSAT tevékenységünktől” – tette hozzá.

„A megállapodás egy újabb mérföldkő a HDT életében, a meglévő tevékenységünk kibővítésével a HDT nemcsak a magyar műholdas adatátviteli piac legnagyobb szereplőjévé, hanem Európa egyik legmeghatározóbb VSAT szolgáltatójává vált. Az ügylet által az eddig üzemeltetett 3.000 VSAT végpontunk száma további 1.500-zal, 4.500-ra bővült. A tranzakció hozzájárul ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon és a legkedvezőbb árakon szolgáljuk ki ügyfeleinket” – hangsúlyozta Antonio Felizardo, a HDT vezérigazgatója.

„A HDT tranzakciója részét képezi távközlési stratégiánknak, amelynek fókusza az Antenna Hungária csoport üzleti partnereknek nyújtott távközlési szolgáltatás-portfólió bővítésén és a csoport piaci részesedésének további növelésén van. A következő években a digitális földfelszíni műsorszóró hálózatok kiépítésén túl továbbra is jelentős nagyságrendben kívánunk beruházni és befektetni B2B távközlési hálózataink és szolgáltatásaink fejlesztésébe” – mondta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt. Hungaro DigiTel Kft. GTS-Datanet Távközlési Kft.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

GTS-Datanet Távközlési Kft.
Hámon Krisztina
PR menedzser
Tel: +36 1 814-4165
Mobil: +36 20 480-6165
E-mail: krisztina.hamon@gtsce.com

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)

Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A Hungaro DigiTel-ről (www.hdt.hu)


A Hungaro DigiTel Kft. Magyarország legnagyobb, és Európa egyik meghatározó műholdas adatátviteli (VSAT) szolgáltatójaként teljes körű, nagy megbízhatóságú műholdas adatátviteli-, internet- és különböző értéknövelt szolgáltatásokat biztosít partnerei számára. Az Antenna Hungária részesedése a HDT-ben 55,4%, a társtulajdonos Portugal Telecomé pedig 44,6%. Fenti technológia előnye a földi adatátvitellel szemben a hálózat rugalmas felépítési és módosítási lehetősége, a gyorsabb telepíthetőség, a megbízhatóbb működés és az áthidalt távolságtól független üzemeltetési költség. Ezenkívül alkalmazása egyszerűbb és előnyösebb más technológiákhoz képest az elégtelen távközlési infrastruktúrájú területeken, a szétszórtan elhelyezkedő felhasználók biztonságos együttműködéséhez, az alkalomhoz és eseti helyszínekhez fűződő időszakos távközlési igények kielégítésére.

A GTS-Datanetről (www.gtsdatanet.hu)

A GTS-Datanet Távközlési Kft. Magyarország egyik vezető alternatív távközlési cége, amely telefon-, internet- és adathálózati szolgáltatások széles választékát kínálja az ország egész területén, illetve anyacégén, a GTS Central Europe-on keresztül a teljes közép-európai régióban. Portfóliója a klasszikusnak számító ISDN telefonszolgáltatástól a bérelt vonali interneten át a legmodernebb technológián alapuló nemzetközi IP VPN megoldásokig terjed, így kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, multinacionális cégek és kormányzati szervek igényeit egyaránt ki tudja elégíteni. A GTS-Datanet saját gerinchálózattal rendelkezik, így szolgáltatásait akár közvetlenül is képes eljuttatni üzleti ügyfeleihez. A cég országos optikai hálózatának hossza meghaladja a 2200 km-t, kapacitása pedig eléri a 80 x 10 Gigabps-ot.

További híreink