HU| EN

A DVB-T kísérleti HD-sugárzás leállása 2008. augusztus 31-én

Az Antenna Hungária és a Magyar Televízió a földi digitális televízióműsor-szóró hálózaton kísérleti HD-adást indított Budapesten, a 38-as csatornán

A korábbi tájékoztatásban az Antenna Hungária és a Magyar Televízió jelezte, hogy a kísérleti HD-sugárzás augusztus 31-éig tart, az eredeti ütemterv szerint az MPEG-4 HD kísérleti földfelszíni sugárzás 2008. augusztus 31-én éjfélkor leáll.

Az Antenna Hungária a digitális televíziós és rádiós hálózatok üzemeltetésére vonatkozó hatósági szerződések aláírását követően haladéktalanul megkezdi a digitális földfelszíni televíziós és rádiós hálózatok kiépítését, melynek eredményeképpen az év végéig beindulhat a földfelszíni digitális kereskedelmi televíziós és rádiós szolgáltatás – a tévés MPEG-4-es, a rádiós pedig DAB+ formátumban - Magyarországon.

Budapesten az 51-es és 28-as csatornán, valamint Kabhegyen a 64-es csatornán továbbra is fogható lesz MPEG-2-es formátumban a négy – m1, m2, Duna TV, Autonómia – közszolgálati csatorna programja a kísérleti DVB-T platformon, a kísérleti rendszer leállításának időzítéséről a későbbiekben születik döntés.

Antenna Hungária Zrt.

További híreink