HU| EN

A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornája a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás kínálatában

A Duna TV elsőként csatlakozik a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatáshoz, a Duna TV adása HD formátumban, további új földi csatornaként

A Duna TV elsőként csatlakozik a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatáshoz, a Duna TV adása HD formátumban, további új földi csatornaként a Duna II Autonómia adása pedig SD formátumban lesz elérhető.

A mai napon megszületett a 12 évre szóló, hosszú távú megállapodás az Antenna Hungária csoport és a Duna Televízió Zrt. között a MinDig TV digitális földi platformon történő részvételről, a Duna Televízió adásai ezáltal 2008. december 1-jétől előfizetési díj nélkül lesznek elérhetők a magyar nézők számára a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában.

A Duna TV elsőként csatlakozik a szolgáltatáshoz, a Duna TV adása nagyfelbontású HD formátumban, további új földi csatornaként a Duna II Autonómia adása pedig hagyományos felbontásban, SD formátumban lesz elérhető. Mindkét csatorna ugyanazon a multiplexen fog helyet kapni.

Mint ismeretes, a MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indul el december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Decembertől megjelennek az üzletek kínálatában a MinDig Tv matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek. A matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas a digitális földi televíziós sugárzás vételére. A két cég közötti együttműködés a kommunikációs tevékenységre is kiterjed, a Duna Televízió kiemelt partnerként működik közre a digitális átállás kommunikációjában.

Antenna Hungária Zrt. Duna Televízió Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Duna Televízió Zrt.
Szeles Pál
sajtószóvivő
Tel: +36 1 489-1591
Mobil: +36 30 931-0191
E-mail: Szeles_P@dunatv.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)


Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV a Magyarországon 2008 decemberében bevezetésre kerülő digitális földi televíziós szolgáltatás, melynek keretében előfizetési díj nélkül elérhető tartalmak lesznek vehetők tetőantennás vétellel, kiváló minőségben. A digitális műsorok vételéhez egy jelátalakító berendezés (dekóder) beszerzésére van szükség. A legmodernebb technológiát alkalmazó digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmakat kínál tökéletes kép- és hangminőségben, Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indul el 2008-ban, közel 60%-os lakossági lefedettséggel.

A Duna TV-ről (www.dunatv.hu)

A Duna Televízió magyar közszolgálati televíziós csatorna 1992. december 24-től sugározza adását. A műsort műholdakról sugározzák, a csatorna adása eredetileg Európa területén volt fogható, 2004 karácsonya óta Észak-Amerikában és Ausztráliában, 2007-től Dél - Amerikában is vehető. Európában a Hot Bird 6 és Hot Bird 8, Észak-Amerikában az Galaxy 25, Dél-Amerikában az NSS-806, Ausztráliában és Új-Zélandon az Optus B3 műholdról sugározzák, Európán kívül kódolt, előfizetéses rendszerben. Magyarországon az összes kábeltelevízió szolgáltatási csomagjában megtalálható. Számos műsora elérhető az Interneten - a csatorna honlapjáról stream video formájában. Működését az 1996. évi I. törvény (közismert nevén a Médiatörvény) szabályozza. Eszerint tulajdonosa a Hungária Televízió Közalapítvány, munkáját több más alapítvány is támogatja. A Duna TV fontos feladatának tekinti az ország határain túl élő magyarok vagy magyar származású emberek részére anyanyelvükön készült programok eljuttatását. Tevékenységét Magyar Örökség Díjjal és 1999-ben az UNESCO Prix Camera díjával is elismerték, utóbbi szerint "a Duna Televízió a világ legjobb kulturális televíziós csatornája". A csatorna 2006-os elismerése mellé 2008-ban is megnyerte az Eutelsat-Hot Bird műholdas televíziós verseny Közönségdíját. 2006 húsvétján indult új csatornája, a Duna II Autonómia.

További híreink