HU| EN

Digitális Átállásért Nonprofit Kft.

A Digitális Átállásért Nonprofit Kft.- az Antenna Hungária leányvállalataként- célja, hogy a lakosságot tájékoztassa, edukációs anyagokkal lássa el a digitális átállással kapcsolatos tevékenységekről, teendőkről. 

 

A kezdetek

2008. december 1-jén elindult az előfizetési díj nélküli csatornákat tartalmazó digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás, a MinDig TV, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD formátumú programjaival.

2010. május 25-én MinDig TV Extra néven elindult az Antenna Hungária előfizetéses szolgáltatása a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon. Az új szolgáltatás a szabadon fogható 7 csatorna mellett további 10 népszerű tematikus csatornát kínált az érdeklődőknek.

 

Digitális átállás

2013. februárjában a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közzétette az földfelszíni analóg televíziós műsorszóró hálózatok lekapcsolásának ütemezését, amelynek következtében az analóg sugárzás 2013. október 31. napjával teljesen megszűnt Magyarországon.

 • 2013. július 31. - Analóg hálózat lekapcsolásának I. üteme (Észak- és Közép-Dunántúl, Budapest és Pest megye, Dél-Alföld)
 • 2013. október 30. - Analóg hálózat lekapcsolásának II. üteme (Észak- és Északkelet-Magyarország, Dél-Dunántúl)

A magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolására 2013. október 31-én, 12.30-kor került sor. A tető- vagy szobaantennával fogható analóg földfelszíni televíziózás helyébe a digitális földfelszíni műsorszórás, azaz a díjmenetesen elérhető, akkor már 8 csatornát kínáló MinDigTV szolgáltatás lépett.

2012-től az analóg földfelszíni televíziós szolgáltatás lekapcsolásáig tartó időszakban országos kampányok zajlottak, többek között Rózsa György televíziós műsorvezetővel a nézők teljes körű tájékoztatása érdekében. Tájékoztató anyagokat, filmeket készítettünk a Digitális Átállásért Nonprofit Kft. gondozásában. A közmédia tévécsatornáin Gundel Takács Gábor a „Nagy Átállás Show” című rövidfilm-sorozatban  mutatta be az új technológiánkat. A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatást népszerűsítő lakóautónk bejárta az országot, így az érdeklődőknek közvetlenül szakértőink válaszoltak.  Az új platformon használható eszközöket és beüzemelésüket oktató filmeken keresztül is bemutattuk.

 

Technológiaváltás 2020

2019-ben az Antenna Hungária nyerte el a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság digitális televíziós frekvenciák üzemeltetési jogosultságára kiírt pályázatát, így 2020. szeptember 6-tól további 12 éven keresztül üzemeltetheti a MinDig TV - előfizetési díj nélkül elérhető és a MinDig TV Extra  - előfizetéses szolgáltatásait.

2020 során megújult a digitális földfelszíni televíziós (MinDig TV és MinDig TV Extra) szolgáltatások kínálata. Az előfizetéses MinDig TV Extra szolgáltatást 2020. szeptember 6-tól új technológiára való átállással – DVB-T2 + HEVC – érhetik el az előfizetők.

A technológiaváltás következtében az előfizetői eszközparkot megújítottuk, korszerű vevőkészülékek kerültek kihelyezésre.

A DVB-T2 átállás 2020. február és szeptember között történt összesen tíz ütemben.

 • 2020. 03. 03. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS I. ütem - Északkelet - és Kelet-Magyarország
 • 2020. 03. 18. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - II. ÜTEM - közép-magyarországi régiók
 • 2020. 04. 01. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - III. ÜTEM - Közép-Dunántúl és Közép-Magyarország egyes régiói
 • 2020. 04. 15. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - IV. ÜTEM - délkelet-magyarországi régió
 • 2020. 04. 29. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - V. ÜTEM - északnyugat-magyarországi régió
 • 2020. 05. 13. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - VI. ÜTEM - nyugat-magyarországi régió
 • 2020. 06. 03. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - VII. ÜTEM - nyugat-magyarországi régió
 • 2020. 06. 17. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - VIII. ÜTEM - dél-dunántúli régió és Dél-Alföld egyes területei
 • 2020. 07. 08. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - IX. ÜTEM - Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl egyes területei
 • 2020. 07. 22. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS - X. ÜTEM - Kelet-Magyarország egyes területei
 • 2020. 09. 06. - TECHNOLÓGIAVÁLTÁS BEFEJEZŐ ÜTEM - HEVC KÓDOLÁS ELINDÍTÁSA

 

Az átállással kapcsolatban folyamatosan tájékoztatást kaptak a felhasználók, és az érintett előfizetők:

 • A MinDig TV szolgáltatás weboldalán valamennyi átállással kapcsolatos információ, teendő megtalálható volt, valamint a felmerült kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők az oldalon - https://mindigtv.hu/atallas/
 • A televízión mindenki számára szabadon fogható Infocsatornán (99-es programhely) az átállás aktuális információit olvashatták
 • A technológiaváltás ütemeihez igazított tájékoztatás a nyomtatott sajtóban is megjelent
 • Az előfizetők hírleveleket kaptak, valamint Facebook oldalakon juthattak információhoz és kaphattak választ a kérdésekre
 • Oktató filmek, piktogramos tájékoztatók is készültek az új dekóder beüzemeléséről, hangolásáról és a menürendszer kezeléséről
 • Amennyiben valakinek kérdése merült fel, a telefonos ügyfélszolgálat is a rendelkezésére állt

 

Márkaváltás 2020

A 2020 szeptemberére lezárult technológiaváltást követően a mindigTV-család arculata és márkanevei is frissültek, megújultak. Novembertől a mindigTV mellett, a MinDig TV Extrát felváltó mindigTV PRÉMIUM és a mindiGO TV-t megújító mindigTV GO márkanevekkel találkozhatnak a szolgáltató ügyfelei. A technológiaváltás új csomagstruktúrát is hozott magával, a mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás keretében az Alap és Családi csomagok mellett Szabadidő kiegészítő csomag és Gyerek csomag is igénybe vehető (utóbbi akár önállóan is).

Terveink szerint 2020 végétől lehetővé válik, hogy az előfizető egyszerre elérje a digitális földfelszíni sugárzás műsorait, illetve internet csatlakoztatásával a mindigTV GO műsorait is. Ez a funkció jelentősen növeli a felhasználói élményt.

A Digitális Átállás Nonprofit Kft 2020 december végén egy edukációs kisfilm keretében támogatja a megújuló digitális lehetőségeket. 

PRIME DTT-0901 dekóder

2020. novemberétől a mindigTV család arculata és márkanevei megváltoztak. MinDig TV Extra szolgáltatásunk új neve: mindigTV PRÉMIUM.

Beüzemelés

Info gomb használata

Kedvenc csatornák

Keresés funkció

Műsoremlékeztető beállítása

További oktatófilmjeink megtalálhatók a weboldalon - mindigtv.hu/premium/tv/muszaki-segitseg/prime-dtt-0901-dekoder-beuzemelesi-segedlet/​