HU| EN

Stratégiai partnerséget kötött az Antenna Hungária Zrt., a Hewlett Packard Enterprise és a DataCare Zrt.

ELINDULT A HPE NONSTOP© ADATKÖZPONTI - INFRASTRUKTÚRÁRA ALAPOZOTT APPLICATION AS A SERVICE (AaaS) ÉS A SOFTWARE AS A SERVICE (SaaS) SZOLGÁLTATÁS

Közép-Európában egyedülálló stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a műsorterjesztési és telekommunikációs szektor meghatározó szereplője, az Antenna Hungária Zrt., iparágvezető technológiai vállalatként a Hewlett Packard Enterprise, és az innovatív informatikai megoldásairól ismert DataCare Zrt. Az együttműködést közös sajtótájékoztatón jelentették be a felek 2019. június 13-án, Budapesten. A kooperáció keretében létrehoztak egy modern, nagy teljesítményű HPE NonStop© eszközre alapozott adatközponti infrastruktúrát, amely – amellett, hogy egységes, hatékonyan és zavartalanul üzemeltethető eszközhátteret biztosít – egyedülálló adat– és információbiztonságot, nagyon magas rendelkezésre állást, valamint nagyfokú lineáris skálázhatóságat biztosít a szolgáltatás felhasználóinak.

A DataCare Zrt. 2019. március 22-én sikeresen, a régióban első, és eddig egyedüli partnerként megszerezte a HP Enterprise (HPE) NonStop Expert Partneri címet, amely garantálja a NonStop megoldásokhoz szükséges kiemelkedő műszaki és üzleti szaktudást. Így a cég a magyar informatikai piacon betöltött előkelő pozíciója tovább erősödik az új, önálló üzleti terület kialakításával, a Service247, a DataCare Zrt. kizárólagos tulajdonában álló brand létrehozásával.

„Fontos számunkra, hogy a velünk dolgozó hazai vállalkozások a közös munka révén olyan megoldásokkal gazdagíthassák portfoliójukat, amelyek nemzetközi szinten is megállják helyüket. Külön örömünkre szolgál, hogy a HPE NonStop Expert Partneri cím megszerzését igazoló tanúsítványt Európában első – és ez idáig egyetlen – alkalommal egy magyarországi vállalkozásnak adhatom át. Korábbi tárgyalásainkkal összhangban ez úton is a HPE közép-európai képviseletének támogatásáról biztosíthatom a DataCare Zrt.-t úgy HPE NonStop Expert Partneri minőségében, mint a most induló Service247 szolgáltatással kapcsolatban.” – mondta Gonda Gábor, a Hewlett Packard Enterprise közép európai régiójának vezetője.

A vállalkozás nemcsak belföldön, hanem az országhatáron kívül is kínálja a szolgáltatását, a HP Enterprise NonStop© megoldásaival. Indulásképpen a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Romániában, de a rövid távú tervek szerint az egész európai piacon.

A HPE NonStop Enterprise EMEA divíziójának igazgatójaként örömömre szolgál a Service247-tel való együttműködés. Az elmúlt években bővítettük a NonStop eszköztárunkat egy virtualizált megoldással, és most a Service247-tel való együttműködés eredményeként ismét bővül a paletta a NonStop platformra alapozott Software as a Service (SaaS) és Application as a Service (AaaS) szolgáltatással. Ezek a szolgáltatások elérhetővé teszik szélesebb ügyfélkör részére a NonStop megoldások előnyeit az ügyfelek, a szolgáltatók és a független software fejlesztők (ISV) kölcsönös megelégedésére. – mondta el Neil Davis, a Hewlett Packard Enterprise EMEA igazgatója.

A Service247 szolgáltatásai (Application as a Service (AaaS), Software as a Service (SaaS)) által nyújtott közel 100%-os rendelkezésre állást és különlegesen magas adatbiztonságot elsősorban azoknak a partnereinek kínálja – például a pénzügyi, a távközlési, kereskedelmi, közlekedési és közmű szektor szereplőinek, a bűnüldöző szerveknek, egészségügyi intézményeknek stb. –, akiknél nem megengedhető az informatikai rendszer leállása hardverhiba, szoftverfrissítés, de még karbantartás idejére sem

A Service247 által ajánlott szolgáltatások, – a havidíjas konstrukciónak köszönhetően – azon ügyfélkör részére is elérhetővé válnak, akiknek ez korábban nem volt reális alternatíva a szükséges beruházások (hardver és szoftver infrastruktúra) árszintje és a magas működési költségek miatt.

. „A Service247 a közép-kelet-európai piacon ez idáig egyedülálló megoldást nyújt kiemelkedő, sok éves szakmai tudásával, ügyfélismeretével és értékesítési tapasztalataival. A hatékony és gyors reagálási képességünk, megbízható, stabil csapatunk, illetve a HPE lokális és régiós vezetőivel meglévő szoros együttműködésünk, valamint további partnereinkkel történő közös stratégiánk kialakítása a biztosíték ügyfeleink igényeinek magas színvonalú kiszolgálására” – mondta Kasos Mihály, a DataCare Zrt. vezérigazgatója

Az együttműködésben részt vesznek a hazai tulajdonban lévő Antenna Hungária Zrt. szakemberei is. Ennek keretében az AH egyrészt két különböző telephelyén hostolja a Service247 működtetéséhez szükséges szervereket, valamint biztosítja a szükséges távközlési összeköttetéseket, másrészt a társaság egy későbbi fázisban az értékesítési tevékenységekben is részt kíván venni.


Michaletzky-Holka Borcsa Üzletfejlesztési Vezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az együttműködéstől azt várja, hogy az Antenna Hungária egy új területen, az IT szolgáltatások területén piacra tudjon lépni. A társaság stratégiájának új eleme az IT szolgáltatások irányába történő elmozdulás, melynek várhatóan sikeres első lépése lesz a Service247-gyel való együttműködés.

 

További információk:

DataCare Zrt. - Verbovszki Lajos menedzser - NonStop üzletág
Telefon: +36 20 934 3368, E-mail: lajos.verbovszki@service247.io

 

Az együttműködő cégekről az alábbi hivatkozásokon találhatnak bővebb információkat:

Antenna Hungária Zrt. www.ahrt.hu
Hewlett Packard Enterprise Magyarország – https://www.hpe.com/emea_europe/en/servers/nonstop.html
DataCare Zrt. – www.datacare.hu
Service247 – www.service247.io

More news