HU| EN

MinDig TV-sek és MinDig TV Extra előfizetők figyelem!

Szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása.

Szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második – és egyben befejező – szakaszban pedig a HEVC kódolást vezetik be a fogyasztói élmény növelése érdekében. Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben – Kékesden és Mosonmagyaróváron – indítanak földfelszíni televíziós szolgáltatást.  Az említett körzetekben a felhasználók és előfizetők zavartalanul és jobb minőségben használhatják majd a szolgáltatást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban szeptember 6-án vasárnap, 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban.

Hogyan zajlik a folyamat és miként érinti ez a MinDig TV Extra előfizetőket?

A HEVC (High Efficiency Video Coding ) egy magas hatásfokú, fejlett technológiát alkalmazó videótömörítési eljárás, mely jelentősen javítja a kódolási minőséget.

Így a teljes technológiaváltás után, a MinDig TV Extra előfizetők jobb minőségben élvezhetik a szolgáltatást.

2020. szeptember 6-án 0:00 óra és 6:00 óra között a HEVC-re való átállással egyidejűleg a programkínálat is megváltozik a fizetős MinDig TV Extra platformon. A jelzett időszakban műsorkimaradásokra lehet számítani. A HEVC átállást követően – reggel 6 óra után – a vevőkészülékeket újra kell hangolni.

A zavartalan szolgáltatás érdekében az Antenna Hungária arra kéri a MinDig TV Extra előfizetőket, hogy feltétlenül üzemeljék be a  már korábban megkapott (DVB-T2/HEVC szabványú) dekódert.

 

Hogyan érinti az átállás újabb üteme a MinDig TV nézőket?

A MinDig TV szolgáltatás esetében technológiaváltás nem történik, az adott időszakban programcseréket hajt végre a szolgáltató. A változtatás rövid idejű műsorkimaradással jár.

A programcserék végrehajtását követően – reggel 6 óra után – a vevőkészülékeket újra kell hangolni. A folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani.

 

Az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket a változásokkal kapcsolatban a következő fórumokon:

More news