HU| EN

Magyar cégek a kibertámadások célkeresztjében: bárkivel megtörténhet?

Hiánypótló webináriumot tart az Antenna Hungária

A mind több hazai vállalkozást fenyegető kibertámadásokról tart webináriumot az Antenna Hungária; a díjmentes online előadásokból egyebek mellett kiderül, melyek a hazai cégek legnagyobb IT biztonsági kihívásai 2021-ben, és hogy hogyan védekezhetnek ezek, így az egyik legnagyobb kockázatot hordozó DDoS támadások ellen.

A járványhelyzet felgyorsította a vállalatok digitalizációját, egyre kiszolgáltatottabbá téve azokat az online térnek. A kibertámadások száma, intenzitása és az áldozatául eső cégek száma szektortól szinte függetlenül folyamatosan emelkedik, miközben a támadások egyre célzottabbak és hatékonyabbak.

Az egyik leggyakoribb támadástípust a szolgáltatásmegtagadással járó, más néven túlterheléses (DDoS) támadás képviseli, amelynek célja az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása. A támadás hatására a nem megfelelően védett rendszer lelassul, a felhasználók számára elérhetetlenné válik, esetleg össze is omlik, ami a szolgáltatás kiesésével és jelentős üzleti károkkal járhat. A támadás mögött számos motiváció állhat, például hacktivizmus, online gaming, demonstrációs támadás, vandalizmus, konkurenciaharc vagy zsarolás, ami további veszteségeket okozhat.

A szükséges védelem kialakítását szolgáló beruházások egyre inkább létfontosságúak a vállalatok számára, miközben a GDPR-követelményeknek való megfelelés is kihívás elé állítja a társaságokat, sokszor azonban az alapvető biztonsági intézkedések is hiányoznak. Egyre több magyar vállalkozás fizet nagy árat azért, mert nem veszi elég komolyan a jelentős kár okozására is képes kibertámadások fenyegetését, miután nincs tisztában annak súlyával és a védekezési lehetőségekkel.

Erre tekintettel a hazai információbiztonsági iparág meghatározó szereplője, az Antenna Hungária Zrt. mindenki számára elérhető díjmentes webináriumot szervez a témában annak érdekében, hogy hozzájáruljon a magyar vállalkozások általános IT védelmi szintjének megerősítéséhez. Az IT Biztonság 1.0 webinárium előadásai választ adnak rá, hogy lehet-e kibertámadás célpontja egy magyar vállalkozás; hogyan változtak a kibertámadások az elmúlt években; milyen IT biztonsági kihívásokkal néznek szembe a hazai vállalkozások 2021-ben, és milyen megoldásokkal védekezhetnek ellenük.

A téma elismert szakértőinek online előadásai a legfrissebb trendek mellett az IT biztonság három kiemelt területével, a DDoS támadásokkal, a sérülékenységmenedzsmenttel és a Kiberbiztonsági Központok (SOC) feladataival külön is foglalkoznak.

Bakk József az IDC Magyarország vezetője előadásában átfogó képet nyújt azokról a költésekről, trendekről, és ezek háttértényezőiről, amelyek a jelenlegi IT biztonsági piacot jellemzik.

Gerlei Gyöngyvér az Antenna Hungária kereskedelmi igazgatója a hálózatba integrált és független szolgáltatói IT SEC megoldásokkal kapcsolatban osztja meg a tapasztalatait.

„Ne meglepettek legyünk, hanem minél felkészültebbek!” hangzik Tulkán Tibor a vállalat IP architect szakértő előadásának mottója, hiszen a mai hálózatvédelmi mechanizmusok tekintetében fontos szempont az előrejelzés, és a megfelelő módszer gyors alkalmazhatósága a védekezés kialakításánál. A szakértő ennek a hogyanjaira reflektál.

Ezt követik majd a hatékony sérülékenységmenedzsment technikák, amit Szegi Mihály a Cetin Hungary Zrt. Security Analysis csapatának vezetője oszt meg az érdeklődőkkel.
Az elmúlt években világunkban több olyan IT biztonság szempontjából lényeges változás történt, ami miatt a vállalatok életében a kiberbiztonság kérdése előtérbe került. Az Intel processzorok sérülékenységeinek kiaknázása, a jelentősen megváltozott munkavégzési körülmények, de az olyan, korábban elképzelhetetlen méretű támadások, mint a „SolarWinds” ügy is arra kényszerítik a cégeket, hogy sokkal nagyobb erőfeszítéseket tegyenek információs vagyonuk megvédésének érdekében. Németh Sándor előadásában erről tudhatnak meg többet a webinárium résztvevői.

 

Antenna Hungária IT Biztonság 1.0 webinárium

Címe: Kibertámadás - legenda vagy bárkivel megtörténhet?
Időpontja: 2021. május 06. (csütörtök) 10:00 - 11:40
Bővebb információ és regisztráció: https://www.ahrt.hu/hu/it-biztonsagi-webinarium-1-0-kibertamadas

 

Háttérinformáció:
A hazai távközlési szektor évtizedek óta meghatározó, stabil növekedést felmutató szereplőjeként az Antenna Hungária folyamatosan fejleszti és új üzletágakkal bővíti tevékenységét. A társaság bekapcsolódott a robbanásszerűen bővülő OTT, IoT és IT biztonsági iparágakba, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve, így napjainkban már az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban álló információ-technológiai cég a magas szintű rendelkezésre állást igénylő szolgáltatások területén. IT biztonsági portfóliója a menedzselt tűzfal és SOC (Kiberbiztonsági Központ) szolgáltatás mellett tartalmazza a szolgáltatói hálózaton kívülről érkező szolgáltatásmegtagadással járó (DoS, DDoS) támadások ellen fejlesztett saját üzemeltetésű védelmi rendszert is, amelyet 2021-ben új alapokra helyezve a korábbinál is magasabb színvonalú, rugalmasabb szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

 

Az Antenna Hungáriáról:
A hazai távközlési szektor évtizedek óta meghatározó szereplőjének számító Antenna Hungária az egyik legsikeresebb, hazai tulajdonban lévő információ-technológiai vállalatként az utóbbi években folyamatos növekedést tudott felmutatni. Miközben tevékenysége új műsorgyártó és rendezvénytechnikai üzletágakkal bővült, a robbanásszerű növekedés előtt álló OTT (széles sávú internetkapcsolat segítségével közzétett mozgóképes és audiótartalmak), IoT és IT-biztonsági iparágakba is bekapcsolódott, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve. Hozzáadott szakértelme és tudáskompetenciája folyamatos fejlesztése során az AH számára kiemelkedően fontos szempont, hogy a változó igényekhez igazodó, legkorszerűbb, magas színvonalú kiszolgálását nyújtson ügyfelei számára.

More news