HU| EN

Az AHa!Brainstore startup program ismét várja a jelentkezőket

Idén a Telenor Magyarország külön díjazza a bootcampbe bejutó startup-okat

A telekommunikációs szektor meghatározó szereplői az Antenna Hungária és a Telenor Magyarország együtt keresik a jövő startup-jait. Az együttműködés célja, hogy az Aha! Brainstore startup program keretében adjanak útmutatást az induló és növekedési fázisban lévő, prototípussal rendelkező vállalkozásoknak. A kiválasztott startupok akár 60 milliós tőkebevonási lehetőséget és mentorálást kaphatnak az MFB csoporthoz tartozó hiventurestől, a Drukka Startupstól valamint az Intellitext hardware akcelerátortól

Több sikeres projektet követően az AHa! Brainstore startup program újabb befektetési ciklust indít idén szeptemberben. Az Antenna Hungária ez alkalommal a Telenorral közösen keresi a korai fázisú vállalkozások kiforrott és piacképes ötleteit. A partnerségnek köszönhetően a program új fókuszterülettel bővül; az IoT, a mesterséges intelligencia, az OTT és az esport mellett 5G alkalmazási megoldásokkal is várják a jelentkezőket a szervezők. A startup-oknak szeptember 8-tól október 6-ig van lehetőségük jelentkezni az AHa! Brainstore hivatalos honlapján (https://www.ahabrainstore.hu/).

A program stratégiai partnerei: az MFB csoporthoz tartozó Hiventures; a Drukka Startups; valamint az Intellitext Hardware Akcelerátor is.

„A Telenor már évekkel ezelőtt letette a névjegyét a hazai stratupok támogatása terén, így az Antenna Hungáriával most létrejött együttműködésben komoly szakmai tapasztalatokra építhettünk. Az 5G terén  a telekommunikációs szolgáltatók egyik legfontosabb szerepe az 5G-ben való gondolkodás népszerűsítése és támogatása mind üzleti, mind technológiai téren, ezért a most újra elrajtoló AHa!Brainstrore programban úgy gondolom minden cégnek helye van, aki e technológiára építve tervezi új termék vagy szolgáltatás létrehozását” – mondta el Dávid Zoltán, a Telenor Magyarország stratégiai vezérigazgató-helyettese. 

Az első körben kiválasztott, és így a következő fordulóban is esélyes csapatok személyes interjúra kapnak lehetőséget novemberben. Ezt követően a szerencsés továbbjutók egy bootcamp-en tudhatnak meg még többet arról, hogyan kaphatnak tőkebefektetést 15-65 millió forint értékben. A bootcamp-re december közepén kerül sor.

A mentorálásra kiválasztott startupoknak a befektetés mellett közös tesztelési és fejlesztési lehetőségek állnak majd rendelkezésükre, az Antenna Hungária teljes infrastruktúrájának és szakembergárdájának támogatását élvezhetik, hozzáféréhetnek az Antenna Hungária ügyfélköréhez, partneri hálózatához és értékesítési csatornáihoz, valamint erős üzleti kompetenciára és projektmenedzseri tapasztalatra tehetnek szert.

 „Általános piaci trend, hogy az ügyfelek a távközlési alapszolgáltatások mellett egyre inkább értéknövelt, komplex ICT-megoldásokat keresnek, így ennek megfelelően érdemes bővíteni a szolgáltatás-portfóliót. Fontosnak tartom, hogy mindig keressük az innovatív megoldásokat, tanuljunk belőlük, majd alkalmazzuk azokat. Éppen ezért idén is, immár harmadik alkalommal indítjuk útjára az AHa! Brainstore programot, ezúttal szakmai és kommunikációs együttműködésben a Telenorral. A 2020-as program keretében keressük azokat a lelkes, ambíciózus jelentkezőket, akikkel a szinergiákat kiaknázva közösen tudunk értéket teremteni.”  – emelte ki Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese. 

Az Antenna Hungária 2018 tavaszán indította el az AHa! Brainstore néven futó startup programot, amelyet idén harmadik alkalommal írnak ki. Az előző év befutói között szerepelt a Grainmonitor, MobiSport és a roboGaze is.

***************************************************************************************************************************

 

A Telenor Magyarországról

A Telenor Magyarország a hazai piac egyik vezető mobiltávközlési vállalata. Hipernet hálózatának folyamatos fejlesztésével, innovatív megoldásaival a hazai piac hosszú távú befektetője.  Fejlesztéseik középpontjában ügyfeleik igényei állnak.

A vállalat 1994-ben Pannon GSM néven jelent meg a mobiltávközlési piacon, 2010-ben vette fel a Telenor Magyarország nevet; székhelye Törökbálint. A Telenor Magyarország tulajdonosa 2018. július óta a PPF Csoport, amely több piaci szegmensben végez befektetői tevékenységet, például a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, az ingatlanpiac és a gépipar területén, és számos országban van jelen Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. 2019 októberében a Telenor Magyarországban 25%-os részesedést vásárolt az Antenna Hungária.

A Hiventuresről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup, és a hagyományos kis- és középvállalkozások finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes KKV ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

Bővebb információ a www.hiventures.hu és kkvpro.hiventures.hu weboldalakon található.

Az Antenna Hungáriáról

A 100%-ban magyar állam tulajdonában lévő Antenna Hungária a hazai telekommunikációs szektor egyik meghatározó szereplője folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, a legkorszerűbb technológiákat, amelyek ügyfeleinek, valamint üzleti partnereinek kényelmét és elégedettségét szolgálja. Az országos jelenlétére támaszkodva az elsők között kezdték el LoRa WAN hálózat építését annak érdekében, hogy egy új, rohamosan fejlődő iparágban, az IoT szolgáltatások területén is magas szinten tudják kiszolgálni jelenlegi és jövőbeni ügyfeleiket.

Bővebb információ a www.ahrt.hu weboldalon található.

A Drukka Startupsról

A Drukka Startups nemzetközi szinten is elismert startup stúdió, amely ígéretes, akár ötlet szintű vállalkozások, startupok mentorálásával, inkubálásával foglalkozik, eddig több mint 2 millió eurónyi befektetéshez segítve projektcégeit. A stúdió 2011-ben alakult, kezdetben főleg web és okostelefon alkalmazások fejlesztésével, online marketing kampányok szervezésével foglalkozott, 2015 után pedig folyamatosan előtérbe kerültek a speciális metodika alapján végzett startup befektetések és mentorálások, amelynek eredményeként a stúdió által gondozott cégek lényegesen rövidebb idő alatt, de az iparági átlagoknál nagyságrendileg nagyobb sikerrátával tudnak működni. A szakemberekből és ötletekből nem szűkölködő, amerikai és erdélyi leányvállalattal is rendelkező cégben jelenleg több mint negyvenen dolgoznak és alkotnak. 

Intellitext Kft-ről

Intellitext Kft az ÖKO_16 program keretében, részben a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivataltól kapott állami támogatásból, több, mint 850 millió forint értékű tőkebefektetést helyez ki, amelyet elsősorban hardware fókuszú, innovatív vállalkozásokba kíván társaság fektetni. Az inkubátor a tőkebefektetés mellett számos termékfejlesztési és piacraviteli szolgáltatással áll portfóliócégei rendelkezésére.

Bővebb információ a Drukka Startups weboldalán található.

More news