HU| EN

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária a mai napon bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. A PPF meggyőződése, hogy ezzel a Telenor Magyarország megerősíti és magasabb szintre emeli a két cég - a Telenor Magyarország/Telenor Real Estate és az Antenna Hungária - közös tevékenységében rejlő lehetőségeket, és egyben lehetővé teszi a közös stratégiai szinergiák érvényesítését. A partnerek egy új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként működik a PPF Csoport 75%-os és az Antenna Hungária 25%-os tulajdonában.

„Az ügylet megerősíti a piaci pozíciónkat ezen az érett és egyben erős versenyt mutató piacon, ugyanakkor bizonyítéka annak is, hogy a PPF közepes méretű távközlési cégként hosszú távon elkötelezett a közép-kelet-európai régió iránt” – mondta Ladislav Bartonicek, a PPF Csoport távközlési befektetésekért felelős részvénytulajdonosa.

„A közös stratégiai szinergiák kihasználása lehetővé teszi az Antenna Hungária és a Telenor számára, hogy még jobb és komplexebb szolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakossági média és telekommunikációs piacon, valamint az üzleti partnereik számára” – hangsúlyozta Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója.

A Telenor Magyarország üzleti működését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetősége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelőbizottságába, valamint egy-egy megfigyelőt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

A PPF Csoport 2018 júliusában vásárolta meg a Telenor távközlési leányvállalatait Magyarországon, Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában. A PPF Aréna 1 Közép- és Kelet-Európa egyik vezető távközlési csoportja, amely magába foglalja a PPF telekommunikációs érdekeltségeit – a CETIN-t, a cseh O2-t és a Telenor CEE-t.

 

Kapcsolat:

PPF
Jitka Tkadlecová
sajtószóvívő, PPF Group
Tel:  +420 224 174 410
E-mail: spokesperson@ppf.eu
www.ppf.eu

Antenna Hungária
Tóth András
Kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464 2110
E-mail: totha@ahrt.hu
www.ahrt.hu

More news