MinDig TV

A földfelszíni digitális átállásrólMinDig TV

2013. október 31-én megszűnt a hagyományos földfelszíni analóg televíziós sugárzás. Helyébe a korszerűbb, jobb vételi minőséget adó és több csatorna vételére alkalmas digitális műsorszórás lépett. Az ingyenesen fogható digitális földfelszíni műsorszóró szolgáltatás márkaneve a MinDig TV, amellyel jelenleg 9 tévé- és 4 rádiócsatorna fogható (megfelelő tető- vagy szobaantennával).

A MinDig TV szolgáltatás 2008 decemberében indult, országos lefedettséggel jelenleg a lakosság közel 99%-a számára elérhető. Elsősorban annak a 600 ezer háztartásnak kínál alternatívát, akik korábban a 3 földfelszíni analóg csatornát nézték otthonukban vagy hétvégi házukban tető- vagy szobaantennával. Azoknak is ajánljuk, akik előfizetési díj nélküli HD-minőségű csatornákat szeretnének, illetve jó megoldás lehet a MinDig TV a lakásban a második vagy harmadik tévé számára.

A digitális földfelszíni adás vételéhez szükséges eszközök:
• a régebbi tévékészülékekhez dekóder (azaz jelátalakító készülék, más néven set-top-box) vagy
• integrált tévé - olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB-T MPEG-4 tuner),
• és minden esetben megfelelő antenna.


A MinDig TV szolgáltatásról

A MinDig TV szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy előfizetési díj, hűségnyilatkozat és szerződés nélkül, ingyenesen vehetjük igénybe, ha rendelkezünk megfelelő vételi eszközökkel. Kifogástalan digitális kép- és hangminőség, kényelmes kezelhetőség (pl. elektronikus műsorújság) jellemzi. A kilenc közül négy tévécsatornát akár HD-minőségben, az euronews hírcsatornát pedig angol, német és francia nyelven nézhetjük.
A korábbi, analóg kínálathoz (M1, RTL Klub, TV2) képest jóval több csatorna (M1, M2, Duna TV, M4 Sport, Duna World, RTL Klub, TV2, euronews, C8) műsora elérhető, ráadásul kiváló minőségben, szellemkép, villódzás, színtorzulás nélkül. A legmodernebb technológia alkalmazásával nagyfelbontású (HD) adásokat is foghatunk ingyenesen.

További részletek a www.mindigtv.hu honlapon.