MinDig TV

A földfelszíni digitális átállásrólMinDig TV

2013. október 31-én megszűnt a hagyományos földfelszíni analóg televíziós sugárzás. Helyébe a korszerűbb, jobb vételi minőséget adó és több csatorna vételére alkalmas digitális műsorszórás lépett. Az ingyenesen fogható digitális földfelszíni műsorszóró szolgáltatás márkaneve a MinDig TV, amellyel jelenleg 8 tévé- és 4 rádiócsatorna fogható (megfelelő tető- vagy szobaantennával).

A MinDig TV szolgáltatás 2008 decemberében indult, országos lefedettséggel jelenleg a lakosság közel 98%-a számára elérhető. Elsősorban annak a 600 ezer háztartásnak kínál alternatívát, akik korábban a 3 földfelszíni analóg csatornát nézték otthonukban vagy hétvégi házukban tető- vagy szobaantennával. Azoknak is ajánljuk, akik előfizetési díj nélküli HD-minőségű csatornákat szeretnének, illetve jó megoldás lehet a MinDig TV a lakásban a második vagy harmadik tévé számára.

A digitális földfelszíni adás vételéhez szükséges eszközök:
• a régebbi tévékészülékekhez dekóder (azaz jelátalakító készülék, más néven set-top-box) vagy
• integrált tévé - olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB-T MPEG-4 tuner),
• és minden esetben megfelelő antenna.


A MinDig TV szolgáltatásról

A MinDig TV szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy előfizetési díj, hűségnyilatkozat és szerződés nélkül, ingyenesen vehetjük igénybe, ha rendelkezünk megfelelő vételi eszközökkel. Kifogástalan digitális kép- és hangminőség, kényelmes kezelhetőség (pl. elektronikus műsorújság) jellemzi. A nyolc közül három tévécsatornát akár HD-minőségben, az euronews hírcsatornát pedig angol, német és francia nyelven nézhetjük.
A korábbi, analóg kínálathoz (m1, RTL Klub, TV2) képest jóval több csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna TV, Duna World, euronews, C8) műsora elérhető, ráadásul kiváló minőségben, szellemkép, villódzás, színtorzulás nélkül. A legmodernebb technológia alkalmazásával nagyfelbontású (HD) adásokat is foghatunk ingyenesen.

További részletek a www.mindigtv.hu honlapon.