HU| EN

Már a Juventus Rádió programja is megtalálható a DAB+ digitális rádiós kísérleti platformon

Immáron tizenhárom csatornára emelkedett az Antenna Hungária DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzásának kínálata, amely mától

Immáron tizenhárom csatornára emelkedett az Antenna Hungária DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzásának kínálata, amely mától a Juventus Rádió programjával bővült.

Az Antenna Hungária DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzása – amely Budapest és környékén közel 3 millió magyar állampolgár számára elérhető – mától kibővült a Juventus Rádió műsorával, ezáltal a sugárzott csatornák száma tizenháromra emelkedett. A kísérleti szolgáltatás már négy magyar közszolgálati és hat magyar kereskedelmi csatornát kínál kiváló minőségben, a továbbra is elérhető három svájci adó mellett.

“Aki a rádiózással egy kicsit is foglalkozik, az nem hagyhatja figyelmen kívül annak digitális fejlődési irányait sem. Mivel fejlődésorientált rádió vagyunk, nem szeretnénk kimaradni ebből a lehetőségből sem. A DAB+ kísérleti üzemben tesztelhetjük magunk is ezt a műsorszórási technológiát, ugyanakkor lehetőségünk lesz hallgatóink és partnereink felé is bemutatni a digitális rádiózást” – tette hozzá Laczkó Endre, a Juventus Rádió vezérigazgatója.

„Örülünk annak, hogy a kísérleti sugárzásban elérhető programok száma tovább bővült, a sikeres rádiós átálláshoz a tartalomszolgáltatók aktív részvétele is szükséges a digitális platformon. Bízom benne, hogy a közeljövőben a rádiós partnerek – akár meglévő, akár újonnan elindítandó tematikus tartalommal – szerződött félként is meg tudnak jelenni a DAB+ kínálatban. Meg vagyok győződve arról, hogy a rádiós tartalom hosszú távon történő megjelenése a DAB+ platformon további kedvező folyamatokat indít el az elérhető készülékek számát, árfekvését, ezáltal a kereslet növekedését illetően” – mondta el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt. Rádió Juventus Zrt.

Az Antenna Hungária által nyújtott digitális rádiós sugárzás paraméterei:




További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

Juventus Rádió
Molnár Gabriella
Tel: +36 1 237-5328
Mobil: +36 30 941-6490
E-mail: molnar.gabriella@juventus.hu

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)
Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A Juventus Rádióról (www.juventus.hu)

A DAB-ról - Digital Audio Broadcasting (www.worlddab.org)
A DAB (Digital Audio Broadcasting) egy digitális modulációs eljáráson alapuló rádió-műsorszórási eljárás, amely a hallgató számára kedvezőbb vételt, jobb hangzást, valamint képi vagy szöveges kiegészítő információk átvitelének lehetőségét nyújtja. A DAB+ technológia jellegzetessége, hogy egy adóberendezéssel nem egy, hanem 10-18 rádióműsor sugározható egyidejűleg egy multiplexen. Az egy adóval kisugárzott műsorok és adatok összességének neve a multiplex. A világ számos országában folytatnak DAB+ kísérleteket, a környező európai országok közül Svájcban 13 rádióműsort sugároznak DAB+ formátumban, Csehországban 3 programmal folytatnak kísérleti sugárzást, Olaszország, Málta és Hollandia is tervezi a kísérletek indítását. Ausztráliában 2009. május 1-jén pedig elindult a kereskedelmi DAB+ sugárzás.

- Kiváló hangminőség
- Frekvencia hatékonyabb kihasználása
- Szélesebb műsorkínálat
- Kiegészítő szolgáltatások lehetősége
- Megbízható vétel kedvezőtlen terepviszonyok vagy autózás közben is

További híreink