HU| EN

Élő Bajnokok Ligája mérkőzések a DVB-H mobil-televíziós kínálatban

Az Antenna Hungária Csoport és a TV2 együttműködése alapján az AH elérhetővé teszi a TV2 által közvetített Bajnokok Ligája mérkőzéseket a DVB-H alapú

Az Antenna Hungária Csoport és a TV2 együttműködése alapján az AH elérhetővé teszi a TV2 által közvetített Bajnokok Ligája mérkőzéseket a DVB-H alapú mobil-televíziós budapesti kísérleti rendszerén.

A mai naptól az Antenna Hungária Csoport és a TV2 együttműködése alapján az AH elérhetővé teszi a TV2 által közvetített Bajnokok Ligája mérkőzéseket a DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszerén. A kísérleti szolgáltatás keretében a DVB-H vevővel (például Nokia N96, stb.) rendelkező készülékek tulajdonosai szabadon, előfizetési díj nélkül nézhetik a Bajnokok Ligája TV2 csatornán elérhető meccseit.

„Örömünkre szolgál, hogy a kedd esténként sugárzott Bajnokok Ligája mérkőzései mostantól a DVB-H kísérleti rendszeren is foghatóak. A TV2 élő képernyős, egyidejű online és WAP-közvetítése mellett a DVB-H rendszer egy újabb lehetőség, hogy a világ leglátványosabb futballmérkőzései minél szélesebb körben nézhetőek legyenek” – mondta el Fekete Attila, a TV2 terjesztési és üzletfejlesztési osztályvezetője.

„Meg vagyunk győződve arról, hogy a műsorszóró-alapú mobil-televízió a legalkalmasabb megoldás a legnépszerűbb tartalmak eljuttatására a mozgás közben tévézőkhöz, ez a technológia a legjobb minőséget és legmagasabb szolgáltatási színvonalat kínálja a többi mobil-televíziós alkalmazáshoz képest“ – tette hozzá Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária műsorterjesztési és műszaki megoldások ágazatvezetője.

Mint ismeretes, tavaly decemberben az Antenna Hungária Csoport elindította a
DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti sugárzást, mely Budapest legnagyobb részén, még az épületeken belül is jó vételt biztosít. Az ingyenes tesztsugárzás jelenleg 6 csatornát tartalmaz, mely immáron a TV2 Bajnokok Ligájának mérkőzéseivel bővül.

Antenna Hungária Zrt. MTM-SBS Televízió Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

MTM-SBS Televízió Zrt.
Grexa Liliána
marketing és kommunikációs csoportvezető
Tel: +36 1 467-6525
Mobil: +36 30 229-8825
E-mail: gliliana@tv2.h




Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)
Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A DVB-H-ról (Digital Video Broadcasting – Handheld, www.dvb-h.org)
A földfelszíni digitális televíziózás új üzleti lehetősége a mobiltelefonok számára nagyszámú, akár 15-25 élő televíziós csatornát sugárzó DVB-H technológia, amely a már sok országban bevezetett DVB-T rendszerrel kompatibilis szabványra épül, annak mobil környezethez való adaptációja. A műsorszóráson alapuló mobil-televíziós szolgáltatásokban mind a műsorszóró cégek, mind a mobil távközléssel foglalkozó társaságok piaci lehetőséget látnak. Ennek tudható be, hogy az elmúlt négy év során számos európai országban hoztak létre kísérleti DVB-H rendszert, és Olaszországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Albániában már a kereskedelmi szolgáltatás is beindult. Az Európai Bizottság is a DVB-H-t ajánlja alkalmazni mobil-televíziós műsorszóró szabványként.

A TV2-ről (www.tv2.hu)
A TV2 Magyarország egyik legnézettebb kereskedelmi csatornája. A TV2 tulajdonosa 81,5 százalékban az SBS Broadcasting Europe B.V., 16 százalékban az MTM-TV2 Kft. és 2,5 százalékban a holland Danube Broadcastiing BV. A TV2 2007 júliusától az Európai Unió második legnagyobb média cégcsoportjának, a ProSiebenSat.1 cégcsoportnak a tagja. Műsorkínálatában olyan nézettségi toplistás sorozatok szerepelnek, mint a Doktor House és a Született Feleségek, és a csatorna saját gyártású műsorai - mint például a Napló, Tények, Aktív, a Hal a tortán, a Megasztár vagy a Jóban Rosszban - is nagy közkedveltségnek örvendenek a nézők körében.

További híreink