HU| EN

Az Antenna Hungária és a TV2 megállapodott a digitális átállásról

Megszületett a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és az MTM-SBS Televízió Zrt. (TV2) között a digitális földfelszíni műsorterjesztésről

Megszületett a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és az MTM-SBS Televízió Zrt. (TV2) között a digitális földfelszíni műsorterjesztésről, amelynek értelmében a TV2 kereskedelmi csatorna ezentúl a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatának részét képezi.

Aláírásra került a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és az MTM-SBS Televízió Zrt. között a TV2 MinDig TV digitális földi platformon történő részvételéről. A TV2 műsora ennek értelmében 2009. június 1-jétől SD felbontásban, előfizetési díj nélkül érhető el a nézők számára a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy földfelszíni vételre alkalmas dekóder, vagy MinDig TV matricával ellátott integrált televízió szükséges.

Az Antenna Hungária és a TV2 hosszútávú, 2020 szeptemberéig tartó megállapodása értelmében a két cég kölcsönösen előnyös kereskedelmi és műszaki feltételek mellett állapodott meg a digitális átállásról és a platformhoz való csatlakozásról. A megállapodás keretében a két cég az összes folyamatban lévő ügyét is sikeresen rendezte a digitális átállást és a kapcsolódó munkákat illetően. Ezen túlmenően a TV2 csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez, és a stratégiai együttműködés alapján a TV2 is részt vesz a MinDig TV platform promóciójában.

„Célunk a kezdetektől a mindkét fél számára előnyös megállapodás elérése volt, amelyből a magyar háztartások mintegy egyötödét kitevő, földfelszíni platformot használó nézők profitálnak leginkább azáltal, hogy a TV2-t, a magyar televíziós piac meghatározó szereplőjét díjmentesen érik el otthonukban. Ingyenes földi terjesztésű csatornaként feladatunknak tekintjük, hogy képernyős tartalmaink valamennyi nézőhöz eljussanak, épp ezért aktívan támogatjuk a digitális átállást, és továbbra is nyitottak vagyunk az új, innovatív műsorterjesztési megoldások iránt” – hangsúlyozta Várdy Zoltán, az MTM-SBS Televízió Zrt. vezérigazgatója.

„Üdvözöljük az MTM-SBS Televízió előrelátó döntését, amelynek értelmében aktívan részt vesznek a magyarországi digitális átállás folyamatában. Azáltal, hogy a két legnépszerűbb kereskedelmi csatorna hosszútávon megjelent a MinDig TV platformon, jelentős lépést tettünk előre annak érdekében, hogy az a több mint 2 millió magyar állampolgár, aki a földfelszíni sugárzást jelenleg használja, továbbra is előfizetési díj nélkül hozzájuthasson kedvenc televíziós csatornáihoz” – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Antenna Hungária Zrt. MTM-SBS Televízió Zrt.

További információ:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András
kommunikációs vezető
Tel: +36 1 464-2110
E-mail: totha [kukac] ahrt.hu

MTM-SBS Televízió Zrt.
Grexa Liliána
marketing és kommunikációs csoportvezető
Tel: +36 1 467-6525
E-mail: gliliana@tv2.hu

A MinDig TV-ről (www.mindigtv.hu)

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású műsoraival. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges. Decembertől megjelentek az üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Az Antenna Hungáriáról (www.ahrt.hu)

Az Antenna Hungária innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez. A nemzetközi TDF Csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótorony-infrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

A TV2-ről (www.tv2.hu)

A TV2 Magyarország egyik legnézettebb kereskedelmi csatornája. A TV2 tulajdonosa 81,5 százalékban az SBS Broadcasting Europe B.V., 16 százalékban az MTM-TV2 Kft. és 2,5 százalékban a holland Danube Broadcastiing BV. A TV2 2007 júliusától az Európai Unió második legnagyobb média cégcsoportjának, a ProSiebenSat.1 cégcsoportnak a tagja. Műsorkínálatában olyan nézettségi toplistás sorozatok szerepelnek, mint a Doktor House és a Született Feleségek, és a csatorna saját gyártású műsorai - mint például a Napló, Tények, Aktív, a Hal a tortán, a Megasztár vagy a Jóban Rosszban - is nagy közkedveltségnek örvendenek a nézők körében.

További híreink